"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (25 Haziran 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize yeşil mercimek çorbası tarifi, tavuklu kağıt kebabı tarifi, pancarlı pilav tarifi ve ıspanaklı kek tarifleri.

25 Haziran 2020, Perşembe 08:55 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde yeşil mercimek çorbası tarifi, tavuklu kağıt kebabı tarifi, pancarlı pilav tarifi ve ıspanaklı kek tarifi var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü

Yeşil mercimek çorbası tarifi

Yeşil mercimek çorbası tarifi

Yeşil mercimek çorbası malzemeleri

  • Yeşil mercimek 2/3 su bardağı
  • 6 su bardağı su
  • 1 orta boy soğan
  • 4 yemek kaşığı margarin ve tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/4 çay bardağı pirinç
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 ince dilim bayat ekmek
  • 1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber

Yeşil mercimek çorbası yapılışı

Mercimekler yıkanır. 1 su bardağı su ile en az 5 - 6 saat önceden ıslatılır. Soğanı soyup yıkanır ve ince ince doğranır. Yağla birlikte tencereye koyulur ve kavrulur. Un eklenir rengi değişene kadar kavrulur. Pirinç yıkanır, mercimek ve kalan su ile birlikte tenceredeki karışıma eklenir, kaynayıncaya kadar pişirilir. Blenderdan geçirip içine tuz eklenir ve tekrar ateşe koyulur. Yumurta ayrı bir kapta sütle birlikte iyice çırpılır. Yumurtalı süte sıcak çorbadan biraz ilave edilir ve yine çırpılır, çorbaya yavaş yavaş sürekli karıştırılarak eklenir. Kaynayana kadar pişirilir. Diğer yandan, ekmeğin 1 cm iriliğinde doğranır ve tepsiye dizilir. Fırında pembeleşinceye kadar kızartılır. Çorbayı üzerine kızarmış ekmek ve kırmızı biber serperek servis edilir.

Tavuklu kağıt kebabı tarifi

Tavuklu kağıt kebabı tarifi

Tavuklu kağıt kebabı malzemeleri

  • 500 gram kuşbaşı tavuk eti
  • 1 su bardağı bezelye içi (Haşlanmış)
  • 1 büyük boy kabak (Küp küp doğranmış)
  • 4 mini patates (Enine ikiye bölünmüş)
  • 10 arpacık soğan 
  • 4 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kekik

Tavuklu kağıt kebabı yapılışı

Salçaları, zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve kekiği bir kasede karıştırın. Hazırladığınız sosu etlere ilave edin ve iyice karıştırın. Sebzeleri de ekleyip tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı 4 eşit parçaya bölün ve yağlı kağıtlara paylaştırın. Üzerini kapatacak şekilde kenarlarından kıvırarak şeker paketi gibi hazırlayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Pancarlı pilav tarifi

Pancarlı pilav tarifi

Pancarlı pilav malzemeleri

  • 500 gram küp doğranmış pancar
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı pancar suyu
  • Yarım su bardağı et suyu
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 dal dereotu
  • Tuz

Pancarlı pilav yapılışı

Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Dereotunu temizleyip kıyın. Pancarları iyice yıkayıp tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ile doldurun. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. Pancarı kevgirle ayrı bir tabağa alıp suyunu ayırın. Pancarların kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ekleyip karıştırarak kavurun. Doğranmış pancar, et suyu ve 3 su bardağı pancar suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika demlendirin. Dereotunu ilave edip harmanlayın. Daha sonra servis yapın.


Ispanaklı kek tarifi

Ispanaklı kek tarifi

Ispanaklı kek malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram ıspanak
  • 1 adet damla sakızı

Ispanaklı kek üzeri için (isteğe bağlı):

  • 2 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağından biraz fazla süt

Ispanaklı kek yapılışı

Yumurta ve koz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Ispanağı, damla sakızını ve sütü mutfak robotundan geçirin. Elde ettiğiniz karışımı kek harcına ilave edin. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında ortalama 35 - 40 dakika pişirin. Pişen keki servis tabağına çıkartın. Krem şanti eklemek istiyorsanız krem şantiyi hazırlayın ve buzdolabında bekletin. Kek soğuyunca üzerini krem şantiyle kaplayıp servis edebilirsiniz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (24 Haziran 2020)