'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (25 Mayıs 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak köme çorbası, kabak dolması ve lokma tatlısı tarifi...

25 Mayıs 2021, Salı 14:17 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
KÖME ÇORBASI TARİFİ

KÖME ÇORBASI TARİFİ


4 kaşık süzme yoğurt

2 kaşık zeytinyağı

1 yumurta

2 kaşık un

5 bardak su

Yarım bardak nohut (haşlanmış)

Yarım bardak buğday (haşlanmış)

Yarım bardak yeşil mercimek (haşlanmış)

1 patates

1 yeşil biber

1 domates

1 patlıcan

Tuz

Tereyağı

Nane

NASIL YAPILIR?

Öncelikle bir gece önce nohudu, yeşil mercimeği ve buğdayı haşlayın. Bir kâsenin içinde yoğurt, yumurta, un ve zeytinyağını iyice karıştırın. Hiç topak kalmayacak hale gelmesi için çırpma teli kullanabilirsiniz. Daha sonra bu karışımı tencereye alıp üzerine suyunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda beklettikten sonra biber, domates ve patateslerle birlikte küp küp doğrayın. Tenceredeki suyun içine önce buğdayı mercimeği ve nohudu ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra sebzeleri ekleyin. 20-25 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

Servis etmeden önce tereyağı ve naneyi kızdırın. Çorbaların üzerine dökebilirsiniz.

Afiyet olsun.

KABAK DOLMASI

KABAK DOLMASI

MALZEMELER

-1 kg kabak

-½ bardak pirinç

-3 tane soğan

-2 tane domates

-½ demet dereotu

-½ çay bardağı zeytinyağı

-½ limonun suyu

-½ kaşık toz şeker

2 bardak su

-1 kaşık salça

-Tuz

-Karabiber

Öncelikle geniş bir kabın içinde dolmanın iç harcını hazırlamak için yıkadığınız pirinçlerin koyun. Üzerine küp küp doğradığınız domatesleri ve soğanları ekleyin. Ardından dereotunu ince ince kıyıp ekleyin. yağı, limon suyunu, baharatları, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.

Kabakları yıkayıp ikiye bölün. Ardından içlerini dikkatlice oyun. İçlerini doldurduktan sonra tencereye dizin. 2 bardak su içinde salçayı eritip tencereye ekleyin. Kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin.


LOKMA TATLISI MALZEMELERİ:

LOKMA TATLISI MALZEMELERİ:


3 bardak un

2 bardak su

1 paket instant maya

½ kaşık şeker

1 tutam tuz


ŞERBET İÇİN:


2 bardak şeker

1,5 bardak su

Birkaç damla limon suyu

LOKMA TATLISI TARİFİ

LOKMA TATLISI TARİFİ


İlk önce tatlının şerbetini hazırlayın. Bir tencerenin içine şeker ve suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra yaklaşık bir dilim limonu içine sıkın ve soğuması için kenara alın.


Hamur için ise, derin bir kabın içine unu, suyu, mayayı şekeri ve tuzu ilave edip iyice Karıştırın. Hiç pütür kalmayacak kadar karıştırdıktan sonra kek hamurundan biraz daha koyu kıvamında olmalı. Kenara koyun ve mayalanmasını bekleyin. Bu işlem yaklaşık 1 saat sürecek.


Daha sonra derin bir tencerenin içine sıvı yağ koyun. Yaptığınız hamurdan bir tutam koparıp yağa atın ve iyice kızartın.


Hamurlar kızardıktan sonra soğuyan şerbetin içine atın. İki dakika kadar bekledikten sonra çıkarıp servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (24 Mayıs 2021)