'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (25 Nisan 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak mantar çorbası, garnitürlü çanak köfte, erişte pilavı ve unutma beni tatlısı tarifleri...

25 Nisan 2021, Pazar 15:09 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
KREMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ

KREMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ

Kremalı mantar çorbası malzemeleri

  • 250 gram mantar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kremalı mantar çorbası yapılışı

Üzerlerini nemli bir bez yardımıyla temizlediğiniz mantarları küçük parçalar ya da ince dilimler halinde kesin.

Kuru soğanı küçük küpler halinde kesin. 3 yemek kaşığı zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın.

Doğranmış kuru soğanları ekleyip kavurmaya başlayın. Mantarları katıp hafif bir renk alıp suyunu çekene kadar kuru soğanlarla birlikte kavurma işlemini sürdürün.

Kavrulan mantar ve kuru soğanlara sıcak su ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakın. Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını kızdırıp azar azar un ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırıp kokusu çıkana kadar kavurun.

Kaynamakta olan çorba suyundan kavrulmuş una ilave edip bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırarak kıvamını açın.

Hazırladığınız unlu terbiye karışımını çorba tenceresine aktarın. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ile tatlandırın.

Aralarda karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakın. Son olarak kremayı ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

İnce ince doğranmış maydanoz yaprakları eşliğinde sıcağı sıcağına servis yapın.

GARNİTÜRLÜ ÇANAK KÖFTE TARİFİ

GARNİTÜRLÜ ÇANAK KÖFTE TARİFİ

Garnitürlü çanak köfte malzemeleri

  • 500 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Toz kırmızı biber

Dolgusu için

  • 2 patates
  • 1 havuç
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • Tuz
  • 4-5 dal dereotu

Üzeri için

  • 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Garnitürlü çanak köfte yapılışı

Köftesi için, kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Soğan ve sarımsağı rendenin ince tarafıyla rendeleyin.

Ekmek içi, yumurta, tuz ve baharatları ilave edip iyice özdeşleşene kadar yoğurun. Kabın üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.

Havuç ve patatesleri zar formunda doğrayıp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip hafif diri kalacak şekilde haşlayın.

Suyunu süzüp bir kaba alın ve haşlanmış bezelyeleri ilave edip karıştırın. Garnitüre Tuzunu ve ince kıydığınız dereotunu ekleyin.

Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizle küçük kase şekli vererek fırın kabına yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Kızaran köfteleri fırından alıp içlerini hazırladığınız garnitür ile doldurun. Salçayı sıcak su ile açıp zeytinyağını ilave edin ve fırın kabının tabanına dökün.

Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini köfte çanaklarının üzerine paylaştırın ve kaşar peynirleri eriyene kadar fırında pişirin.

ERİŞTE PİLAVI

ERİŞTE PİLAVI

Erişte pilavı malzemeleri

  • 2 su bardağı erişte
  • Yeteri kadar kaynar su
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 Yemek kaşığı dolusu tereyağ

Erişte pilavı yapılışı

Orta boy genişliğinde bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyulur ve üzerine 2 su bardağı erişte dökülür.

Orta ateşte hafif renk değiştirinceye kadar kavrulur. Daha sonra üzerini yarım parmak geçecek kadar su eklenir.

Damak tadınıza göre su ekleyebilirsiniz. Erişteler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Piştikten sonra süzgeç yardımıyla erişteler süzülür.

Erişteyi haşladığınız tencereye 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı koyup eritilir. Eriyen tereyağın üzerine süzülmüş erişteler eklenir.

2 - 3 defa karıştırıldıktan sonra eriştenin altı kapatılır. 5 dakika dinlendirip ardından servis edebilirsiniz.

UNUTMA BENİ TATLISI TARİFİ

UNUTMA BENİ TATLISI TARİFİ

Unutma beni tatlısı malzemeleri

  • 1 su bardağı pekmez
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
  • Dilimlenmiş köy ekmeği

Unutma beni tatlısı yapılışı

Küçük tencerenin içine pekmez ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın.

Şerbet kaynadıktan sonra ekmekleri içine atıp pişirmeye devam edin.

Ekmekler şerbeti çektikten sonra bir maşa yardımıyla tencerenin içinden alın.

Ekmekleri servis tabağına alıp üzerine reçel veya ceviz koyarak servis edebilirsiniz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Yapan usta bile tarifini bilmiyor: Meşhur 18 Bağaçaları