'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (26 Eylül 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak sebzeli tavuk suyu çorbası tarifi, Arnavut çiğeri tarifi, fırında bahartlı patates kızartması tarifi ve şerbetli irmik tatlısı tarifleri.

26 Eylül 2021, Pazar 09:49 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı sebzeli tavuk suyu çorbası tarifi, Arnavut çiğeri tarifi, fırında bahartlı patates kızartması tarifi ve şerbetli irmik tatlısı tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


SEBZELİ TAVUK SUYU ÇORBASI TARİFİ

SEBZELİ TAVUK SUYU ÇORBASI TARİFİ

Sebzeli tavuk suyu çorbası malzemeler

  • 2,5 litre tavuk suyu
  • 250 gram karışık sebze (kabak, fasulye, havuç)
  • 1 tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım bardak un
  • 1 bardak süt

SEBZELİ TAVUK SUYU ÇORBASI YAPILIŞI

Sebzeleri küp küp doğrayın, 1 kaşık yağ ve üzerini örtecek kadar tavuk suyu ekleyip bu şekilde ateşe koyun. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Unla sütü birbirine karıştırın. Bu karışımı yavaş yavaş tencereye ekleyin ve artan tavuk suyunu da tencereye ekleyin. Sonra kıyılmış tavuk eti ve tuz ekleyip indirin.


ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ

ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ

Arnavut ciğeri malzemeler

  • 600 gram ciğer
  • 1 çay bardağı un (bulamak için)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı toz kişniş

Sumaklı soğan için:

  • 1 adet kırmızı soğan (piyazlık doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1/2 demet doğranmış maydanoz

ARNAVUT CİĞERİ YAPILIŞI

Üzerinde bulunan zarı ayıkladığınız kuzu ciğerini, kuşbaşı büyüklüğünde kesin. Derin bir süzgece aldığınız doğranmış kuzu ciğerlerini kanının süzülmesi için bekletin. Kanını süzdürdüğünüz ciğerleri karbonat ve tuz eklediğiniz una bulayın.

Ciğerlerin üzerindeki fazla unu almak için tekrar süzgeçten geçirin. Ciğerleri tavadaki ısınmış yağın içerisine koyun. Ciğerler pişmeye başladığında kırmızı toz biber ve toz kişniş ekleyin.

Pişen ciğerlerin fazla yağını süzdürerek bir tabağa aktarın. Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanları, 1 çay kaşığı tuz ile ovarak öldürün. Üzerine sumak ve doğranmış maydanozu da ekledikten sonra güzelce karıştırın. Sıcak servis edin.


FIRINDA BAHARATLI PATATES TARİFİ

FIRINDA BAHARATLI PATATES TARİFİ

Fırında baharatlı patates malzemeler

  • 3 adet büyük boy patates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 dal biberiye
  • 1 çay kaşığı karabiber

FIRINDA BAHARATLI PATATES YAPILIŞI

Bir kabın içerisine tuz, kırmızı biber, sarımsak, kekik, taze biberiye, karabiber ve zeytinyağı alınır. Bütün malzemeler çırpıcıyla karıştırılır.

Patatesler soyulur ve yıkanır. Elma dilimi şeklinde kesilir. Tepsiye pişirme kağıdı serilir ve hazırladığımız baharatlı karışım üzerine eklenir.

Her yerine gelecek şekilde dağıtılır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.


ŞERBETLİ İRMİK TATLISI TARİFİ

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI TARİFİ

Şerbetli irmik tatlısı malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1, 5 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat yada 1 paket kabartma tozu

Şerbeti irmik tatlısı şerbeti için :

  • 3 su bardağı şeker
  • 3, 5 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI YAPILIŞI

İlk olarak şerbeti hazırlayın. Bu tarz tatlılarda şerbet ılık keki sıcak iken şerbeti dökülür.

Karıştırma kabına yumurtaları alın ve 2 dakika mikser ile çırpın. Şekeri ilave edip 5 dakika daha çırpın ve diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Yağlanmış cam dikdörtgen tepsiye harcı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkan kek 3 dakika dinlendikten sonra ılık şerbeti sıcak kekin üzerine dökün ve çekmesini bekleyin. Servis ederken üzerini Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

İrmik tatlısı kaç derecede pişer?

170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakikada pişer.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (25 Eylül 2021)