'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (26 Kasım 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak toyga çorbası, Niğde tava, sarımsaklı ekmek ve köstebek pasta tarifleri...

26 Kasım 2021, Cuma 15:36 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
TOYGA ÇORBASI TARİFİ

TOYGA ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

  • Yarım su bardağı yarma
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 6 su bardağı su
  • Tuz

Üzeri için

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kuru nane

YAPILIŞI

Süzme yoğurt, un ve yumurta tencereye alınır üzerine bir su bardağı kadar su dökülerek çırpılır.

Sonrasında kalan 5 bardak su da tencereye eklenerek ocağa alınır.

Yarma da eklenerek kaynayana kadar sürekli karıştırılır.

Kaynadıktan sonra yarmalar pişene kadar arada karıştırılıp hem çorbanın kıvamı kontrol edilir hem de yarmaların tencerenin tabanına yapışmaması sağlanır.

10-15 dk. kadar sonra nohut ilave edilerek yarmalar pişene kadar kısık ateşte pişirilir.

Çorba piştikten sonra küçük bir tavada tereyağı eritilir, nane eklenerek karıştırılır. Hazırlanan yağ çorbaya eklenerek karıştırılır.

Çorbanın kıvamı koyu ise su ilavesi yapabilirsiniz.

NİĞDE TAVA TARİFİ

NİĞDE TAVA TARİFİ

MALZEMELER

250 gram koyun eti

250 gram domates

180 gram sivribiber 

1,5 yemek kaşığı tereyağı 

1 çay kaşığı pul biber 

1/2 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Tereyağı tencereye alınır. Et ilave edilerek tereyağında kavurulur. Et kavrulurken suyunu salacak ve geri çektiğinde 3 su bardağı su ekleyerek, kapağı kapatılır. Biber ve domates küp küp doğranır. Et suyu çektiğinde biber ve domates ilave edilir. Tuz, karabiber ve pul biber eklenerek kapağı kapatılarak pişirilir. 

SARIMSAKLI EKMEK TARİFİ

SARIMSAKLI EKMEK TARİFİ

MALZEMELER

  • 1 adet bayat ekmek
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • 3 dal taze kekik
  • 200 gram parmesan tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Sarımsakları havanda iyice dövün. Oda sıcaklığına gelmiş olan tereyağını bir kaseye alın ve sarımsak, tuz, taze kekik yaprakları ile iyice karıştırın.

Bayat ekmeği dilimlere ayırıp üstlerine hazırladığınız sarımsaklı tereyağından bolca sürün. Ardından yanmaz kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dizip, ekmek dilimlerinin üstlerine parmesan tozu serpiştirin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdikten sonra sarımsaklı ekmeklerinizi sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

KÖSTEBEK PASTA TARİFİ

KÖSTEBEK PASTA TARİFİ

MALZEMELER

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya

Kreması için:

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 paket toz krema
  • 2,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı damla çikolata

İçi için;

  • 4 adet muz

YAPILIŞI

Tüm malzemelerinizi dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin. Yumurtaların beyazları ile sarılarını ayırın. Şekerin yarısını yumurta sarılarına, diğer yarısını da yumurta beyazlarına ekleyin.

Beyazları iyice köpürene kadar, sarıları ise şeker eriyene kadar iyice çırpın. Sarıların içine sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu eleyerek malzemelere ekleyip mikserle iyice çırpın.

Yumurta beyazlarından elde ettiğiniz köpüğü de hamurunuza ekleyip bir spatula yardımıyla hafif hafif karıştırın ve homojenleşmesini sağlayın. Kelepçeli kek kalıbınızın tabanını yağlı kağıt ile kaplayıp kek karışımını kalıba boşaltın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Çıkarıp soğumaya bırakın.

Bu esnada kremanızı hazırlayın. Krem şanti, toz krema ve sütü mikserle çırpın. Damla çikolataları ekleyip karıştırın. Muzlarınızı da uzunlamasına dilimleyin.

Soğuyan kekinizin ortasını kaşıkla oyarak bir havuz elde edin. Muzları bu havuza yerleştirip üzerine kremayı kubbe gibi olacak şekilde doldurun.

Kekin içinden çıkan parçaları robotta çekip kremanın üzerine dökün.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (25 Kasım 2021)