'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (26 Mart 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, fırında levrek , sebzeli bulgur pilavı ve irmik helvası tarifi var.

26 Mart 2021, Cuma 14:24 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

FIRINDA LEVREK TARİFİ

MALZEMELER 

Fırın Levrek Tarifi

1 adet levrek

2 orta boy patates

1 adet soğan

karabiber

limon

zeytinyağı

kekik

NASIL YAPILIR?

Levrekleri temizletip yıkıyoruz. Borcama yağlı kağıt sererek levreği üzerine yerleştiriyoruz. Soğanı ve patatesi dilimleyerek zeytinyağı, tuz ve karabiber döküp karıştırıp balıkların içine ve borcama yerleştiriyoruz. En son limonda ilave ediyoruz balığın içine ve üzerine azar azar zeytinyağı gezdirip fırına gönderiyoruz. 160 derecede 40-45 dakika kadar pişiriyoruz...

SEBZELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı dolusu bulgur

2 soğan

2 yeşil ve 1 kırmızı sivribiber

2 domates

1 YK domates salçası

1tk biber salçası

1 defne yaprağı, tuz, kırmızı toz biber, karabiber 

NASIL YAPILIR?

Eti küp küp kesip bir bardak suyla tavaya koyup kaynatıp daha sonra Kızık ateşte suyu çekinceye kadar pişmeye bırakıp üzerine yarım bardağından biraz az sıvıyağı ve 1 YK dolusu tereyağı ilave edip Soğan biberleri küp küp kesip üzerine ilave edip hepsini birlikte soteleyip domatesleri küp küp kesip, baharatlarıyla beraber ekleyip hep birlikte pişmeye bırakıyoruz domatesler eriyene kadar salçaları ilave edip 2-3 DK karıştırarak pişirip bulgur ve üzerini kapatacak kadar su ilave edip kaynamaya bırakıp ve daha sonra Kızık ateşte pişmeye bırakıyoruz suyu çekinceye kadar ve servise hazır ediyoruz.

İRMİK HELVASI TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı irmik

125 gr tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı un

1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz( isteğe bağlı koyabilirsiniz)

.ŞERBETI IÇIN

1bucuk su bardağı süt

1 buçuk su bardağı su

1 buçuk su bardağı şeker

Yarim çay bardağından biraz az üzüm pekmezi

NASIL YAPILIR?

Önce şeker, süt, su karışımını bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca pekmezi de katıp altını kapatıyoruz.

Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp eritiyoruz.(bu aşamada isteğe bağlı Ceviz fıstık ya da yer fıstığı de ekleyip birkaç dakika kavuruyoruz. İrmiği tencereye alıp pembeleşene kadar Kavuruyoruz. Biraz kavurduktan sonra bir çay bardağı unu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Karışım pembeleşince şerbeti üç aşamada helvaya katıyoruz. İyice karıştırıp koyu bir kıvam alana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Ocağın altını kapatıp önce kağıt havlu sonra kapağı kapatıp 10 dakika kadar dinlendiriyoruz. Sonra istediğiniz şekli verip servis edebilirsiniz

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (25 Mart 2021)