Tavuklu kağıt kebabı tarifi
Tavuklu kağıt kebabı malzemeleri
- 500 gram kuşbaşı tavuk eti
- 1 su bardağı bezelye içi (Haşlanmış)
- 1 büyük boy kabak (Küp küp doğranmış)
- 4 mini patates (Enine ikiye bölünmüş)
- 10 arpacık soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kekik
Tavuklu kağıt kebabı yapılışı
Salçaları, zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve kekiği bir kasede karıştırın. Hazırladığınız sosu etlere ilave edin ve iyice karıştırın. Sebzeleri de ekleyip tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı 4 eşit parçaya bölün ve yağlı kağıtlara paylaştırın. Üzerini kapatacak şekilde kenarlarından kıvırarak şeker paketi gibi hazırlayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın.