'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (26 Nisan 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak Ayran aşı çorbası, taze fasulye tarifi, kısır tarifi ve kadayıflı muhallebi tarifi

26 Nisan 2021, Pazartesi 14:23 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
AYRAN AŞI ÇORBASI TARİFİ

AYRAN AŞI ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER 

1 su bardağı kırık yarma

9 su bardağı su

1 su bardağı haşlanmış (Pişirilmiş) nohut

1, 5 su bardağı yoğurt

Üzerinin yağ sosu için,

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

1 tatlı kaşığı nane

NASIL YAPILIR?

Geniş bir tencereye iyice yıkanan yarma alınır.

Üzerine soğuk su ve nohut ilave edilerek ocak yakılıp tuzu ilave edilir, orta ateşte tencere kapağı kapatılmadan kaynayana dek pişirilir (Yaklaşık 20-25 dk )

Yarma yumuşadıktan sonra ocak kapatılır ve çorba soğumaya bırakılır.

Ayrı bir kapta yoğurt iyice çırpılır. Soğuyan çorbanın üzerine dökülür ve karıştırılır.

Diğer taraftan uygun bir tavaya sıvı yağ ve tereyağı alınır ocak yakılır.

Yağlar eriyince üzerine 1 tatlı kaşığı nane dökülür.


TAZE FASULYE TARİFİ

TAZE FASULYE TARİFİ

MALZEMELER 

 Yarım kg taze fasulye

 2 adet domates

 1 adet kuru soğan

 Kırmızı pul biber

 1,5 yemek kaşığı salça

 Karabiber

 Zeytinyağı

 Tuz


NASIL YAPILIR?

NASIL YAPILIR?


Taze fasulyeleri yıkadıktan sonra ayıklayıp doğrayalım.

Düdüklü tencerenin içerisine zeytinyağı gezdirelim. Kuru soğan doğrayalım, soğanlar kavrulduktan sonra salçayı, doğranmış domatesi, taze fasulyeyi ve baharatları ilave edelim. 5-6 dakika kısık ateşte kavuralım.

Yaklaşık 3 su bardağı kadar su ilave edelim ve düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.

15 dakika pişirelim. Afiyet olsun.


KISIR TARİFİ

KISIR TARİFİ

MALZEMELER 

6 çay bardağı kısırlık bulgur (köftelik bulgur)

5 su bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

Domates (yaz domatesi küçük küçük doğranarak eklenebilir, kışın yerine domates salçası ekliyoruz)

1 demet maydanoz

6 dal yeşil soğan

6-7 yaprak taze nane

7-8 yaprak marul

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)

1 limon suyu

Yarım çay bardağı nar ekşisi

Yarım çay bardağı zeytinyağı

NASIL YAPILIR?

6 çay bardağı kısırlık bulgur derince bir kaba alınır.

Üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası eklenerek kaşığın arkasıyla salça bulgura yedirilir. 1 yemek kaşığı domates salçası eklenerek aynı şekilde karıştırılır. Dilerseniz salçaları aynı anda ekleyip yedirebilirsiniz.

Üerine 5 su bardağı kadar sıcak su dökülerek üzerine kapak kapatılır ve yumuşamaya bırakılır.

Bu arada yeşillikler doğranır. Suyu çekip yumuşayan bulgura doğradığımız maydanoz, yeşil soğan, taze nane ve marul eklenir.

Yazın küçük küçük doğrayarak domates de ekleyebilirsiniz.

Kısırı karıştırdıktan sonra 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay bardağı nar ekşisi, 1 limon suyu, varsa biraz kimyon eklenebilir, yarım çay bardağı zeytinyağını da eklenerek iyice karıştırılır.

Kısır servis tabağına alınır. İsteğe göre turşu, salatalık, domates ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.


KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ

KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ

MALZEMELER 

300-350 g kadar tel kadayıf

3 yemek kaşığı tereyağ

5 yemek kaşığı toz şeker

1,5 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için:

1 lt süt

4 yemek kaşığı un

 3 yemek kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 adet yumurta sarısı

1 paket sıvı krema(200ml)

NASIL YAPILIR?

Kadayıfı kavurarak muhallebili kadayıf tatlısının yapımına başlayalım Kadayıfı ince ince kırın (kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)

Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım Krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.

Hazırladığımız krema ve kadayıfı tepsiye yerleştirelim Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Bu işlem için kelepçeli kalıp da kullanabilirsiniz.

Tatlımızı soğumaya bırakalım Tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabından 3-4 saat kadar dinlendirin.






Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (25 Nisan 2021)