'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (27 Ekim 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tarhana çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, fırında makarna tarifi ve saray lokumu tarifi.

27 Ekim 2021, Çarşamba 10:01 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tarhana çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, fırında makarna tarifi ve saray lokumu tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


TARHANA ÇORBASI TARİFİ

TARHANA ÇORBASI TARİFİ

Tarhana çorbası malzemeler

  • 3 yemek kaşığı toz tarhana
  • 1 çorba kaşığı salça ( domates ve biber)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber 

TARHANA ÇORBASI YAPILIŞI

1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin). 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.


ISPANAK YEMEĞİ TARİFİ

ISPANAK YEMEĞİ TARİFİ

Ispanak yemeği malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

ISPANAK YEMEĞİ YAPILIŞI

Başlangıç olarak ıspanakları temizleyelim. Diğer taraftan soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavuralım. Salçayı ilave edelim. Ardından ıspanakları da ekleyelim ve ıspanaklar eriyinceye kadar kavuralım. Yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları da ilave edelim. 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım, kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirelim. Sıcak servis edelim.


FIRINDA MAKARNA TARİFİ

FIRINDA MAKARNA TARİFİ

Fırında makarna malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri(üzeri için)

Beşamel sos için:

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1/2 adet muskat cevizi

FIRINDA MAKARNA YAPILIŞI

Beşamel sosu hazırlamak için; 4 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir sos tenceresinde kızdırın. Ardından 3 yemek kaşığı unu üzerine ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun. 2,5 su bardağı sütü de sos tenceresine ilave edip iyice karıştırın ve karışım koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Pişmiş olan beşamel sosun üzerine yarım muskat rendeleyip karıştırın ve ocaktan alın. Arzuya göre tuz ve karabiber ile tatlandırın. Derin bir tencerede kaynamış olan tuzlu suyun içine fırın makarnayı atın ve 10 dakika, yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp, suyunu süzdürün. Geniş bir kabın içerisinde, süzülmüş olan makarnayı ve beşamel sosu güzelce karıştırın. Makarnayı, pişireceğiniz fırın kabına alın ve üzerine 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyin ve servis edin. Fırında makarna servise hazır.


SARAY LOKUMU TARİFİ

SARAY LOKUMU TARİFİ

Saray lokumu malzemeler

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram bitter çikolata
  • 2 paket krem şanti

SARAY LOKUMU YAPILIŞI

2 paket yulaflı bisküviyi rondodan geçirin ve tepsiye alın.

Muhallebisi için; 1 litre sütü, 1 su bardağı toz şekerini, 1 su bardağı unu, 3 yemek kaşığı kakaoyu tencereye alın ve koyu bir kıvam alana dek kaynatın. 1 yemek kaşığı tereyağı,1 paket vanilya, 100 gram bitter çikolata ekleyin.

Muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökün ve spatula yardımı ile yayın. Dolapta 20 dakika kadar bekletin. 2 paket krem şanti ve 1 su bardağı sütü çırpınve tatlının üzerine sürüp 5-10 dakika tekrar dolapta bekletin. Tatlıyı kesin ve rulo şeklinde sarıp sunuma hazır hale getirin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Bizim bol bol yediğimiz fakat padişahların sofrasına yetişemeyen 9 yiyecek