'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (27 Mart 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, mandalinalı kereviz , domatesli makarna ve tatlılardan sütlaç tarifimiz...

27 Mart 2021, Cumartesi 13:30 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
MANDALİNALI KEREVİZ TARİFİ

MANDALİNALI KEREVİZ TARİFİ

MALZEMELER

1 orta boy soğan

1 havuç

3 tane kereviz

Bir çay bardağı sıvıyağ

2 yemek kaşığı pirinç

Yarım demet dereotu

1 portakal

3 mandalina

1 limon

1 çay kaşığı tuz

NASIL YAPILIR?

sıvıyağla soğanı yuvarlak ince doğradığım havuçla soteleyin. Kerevizleri soyup yıkayıp yarım limonu sıkıp biraz suda bekletin. Sotelenen havuçların üzerine süzdüğünüz kerevizleri ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ekleyip ağzını kapatın. Suyunu biraz çektikten sonra sıktığım portakal mandalina ve kalan yarım limonun suyunu da ekleyin. Pirinçleri yıkayıp kerevizlerin üzerine ekleyip kapağını kapatın. Yumuşayan kerevizlerimin üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip dereotunu


DOMATESLİ MAKARNA TARİFİ

DOMATESLİ MAKARNA TARİFİ

MALZEMELER

1 paket makarna

3adet domates

NASIL YAPILIR?

İlk olarak makarnayı 20 dk kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra süzüp bir kenara alın. Makarna tenceresinde zeytinyağı ve rendelediğiniz domatesi soteleyin. Üzerine süzmüş olduğunuz makarnaları ekleyip karıştırın. Afiyetle yiyin.


FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ

FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ

MALZEMELER

1 litre süt

1 su bardağı şeker

Yarım su bardağı pirinç

3 yemek kaşığı buğday nişastası

1 paket vanilya

2 su bardağı su

Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)


NASIL YAPILIR?

Fırında sütlaç için öncelikle pirinci haşlayalım. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.

Diğer malzemeleri ekleyelim ve sütlacı pişirelim. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın.

Sütlaçları fırına sürelim. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın. Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin ( Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek)Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin. 180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (26 Mart 2021)