'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (27 Nisan 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak şehriyeli yoğurt çorbası, tas kebabı, bulgur pilavı ve ıslak kek tarifi...

27 Nisan 2021, Salı 13:12 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
ŞEHRİYELİ YOĞURT ÇORBASI TARİFİ

ŞEHRİYELİ YOĞURT ÇORBASI TARİFİ


MALZEMELER


1 su bardağı yoğurt

2 çorba kaşığı un

1 yumurta

1 litreden biraz fazla su (ben kıvama göre ayarlıyorum)

1 çay bardağı arpa şehriye

Tereyağı

Nane

Sarımsak (isteğe bağlı)


NASIL YAPILIR?


Yumurtayı iyice çırpın.

Yoğurtla karıştırın.

Unu ekleyip hepsi iyice karışana kadar çırpın.

Mikser ya da çırpma teli kullanabilirsiniz.

Tencereye suyu koyun, üzerine karışımı ekleyin.

İyice özleşene kadar karıştırın.

Ocağın altını yakın.

Kaynayana kadar karıştırın.

Kaynadıktan sonra şehriyeleri ekleyin.

Şehriyeler pişene kadar kaynatın.

Piştikten sonra bir tava da tereyağını eritin.

Naneyi ekleyip çorbaya ekleyin. Afiyet olsun.

TAS KEBABI TARİFİ

TAS KEBABI TARİFİ

MALZEMELER

500 gram kuşbaşı et

1 adet soğan

2 adet domates

3 adet sivri biber

3 adet patates

1 yemek kaşığı salça

2 diş sarımsak

2. 5 su bardağı sıcak su

Karabiber, kırmızı toz biber, tuz, sıvı yağ

Patatesleri kızartmak için: Sıvıyağ

NASIL YAPILIR?

Kuşbaşı etlerini büyükse kuşbaşı olarak doğrayın. 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte düdüklü tencerede su koymadan havası çıktıktan sonra 15 pişirin.

Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişmiş olacak.

Diğer tarafta soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun doğranmış sarımsak ve domatesleri de ekleyip iyice kavurun.

Salçasını ekleyin kırmızı toz biber, karabiber ve tuzunu da ekleyip sıcak su ilave edin.

Kaynayan salçalı suyun içine pişen etleri ekleyip 10 dakika daha bu şekilde pişirin.

Eğer suyu az olursa ilave edebilirsiniz.

Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın.

Servis tabağına pişmiş sulu etten koyup üzerine kızartılmış patates koyup karıştırarak servis yapın.


BULGUR PİLAVI TARİFİ

BULGUR PİLAVI TARİFİ

MALZEMELER

2 su bardağı pilavlık bulgur

2 adet domates

1 adet soğan

2 adet sivri biber

1 su bardağı tavuk suyu

2,5 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)

4 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

NASIL YAPILIR?

Bulgur pilavı için öncelikle soğanları ince kıyın, sıvı yağ ile hafif kavurun.

Üzerine doğranmış sivri biberi ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra rende domatesi ekleyin, iyice kavurun.

Bulguru ekleyerek 1-2 dakika kavurun ve sıcak tavuk suyunu ve sıcak suyu ekleyin.

Tuzunu da ilave ederek bir kez karıştırın kapağını kapatın.

Kısık ateşte suyu çekene kadar karıştırmadan pişirin.

Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına havlu kağıt koyarak 10 dakika kadar dinlendirin.

Bulgur Pilavımız servise hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

ISLAK KEK TARİFİ

3 adet yumurta

1,5 su bardağı şeker

1,5 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket kakao (25g)

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 su bardağı un (elenmiş)

Üst sosunu hazırlama için

1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)

1,5 su bardağı süt

Üzeri için:

Ceviz

NASIL YAPILIR?

Islak kek tarifi için ilk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.

Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.

Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.

Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika pişirilir. Benim kullandığım borcamın ölçüsü 28*22 cm.

Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır.

Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani 10 dk kadar sonra dilimlenir, üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür.

Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir.

Kekin sosu güzelce çekmesi için 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (26 Nisan 2021)