"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (27 Temmuz 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak domates çorbası tarifi, İzmir köfte tarifi, humus tarifi ve dudove tatlısı tarifleri.

27 Temmuz 2020, Pazartesi 07:00 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde domates çorbası tarifi, İzmir köfte tarifi, humus tarifi ve dudove tatlısı tarifi var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü


Domates çorbası tarifi

Domates çorbası tarifi

Domates çorbası malzemeleri

  • 5 adet büyük boy sulu domates
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı sıcak et suyu
  • 2 çay bardağı sıcak süt

Domates çorbası yapılışı

1 yemek kaşığı tere yağını bir tavada eritin. 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tere yağında kavurun. 5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin. Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin. Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın. Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin.


İzmir köfte tarifi

İzmir köfte tarifi

İzmir köfte tarifi malzemeleri

  • 4 adet patates
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates

İzmir köfte kızartmak için:

  • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı

İzmir köftesi için:

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

İzmir köfte sosu için:

  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1/2 çay kaşığı tuz

İzmir köfte yapılışı

Köfte harcı için gerekli bütün malzemeleri bir kapta birleştirin ve iyice yoğurmaya başlayın. Hazırladığınız harçtan köfteleri yapmak için parçalar alın ve parmak şeklinde yuvarlayın. Patatesleri kabuklarını soyup yıkayın ve elma dilimi olarak doğrayın. Domatesleri halka halka doğrayın ve biberleri ortadan ikiye bölün. Derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Daha sonra ilk patatesleri ve sonra köfteleri kızartın. Bu arada sosunu hazırlayın. Domates salçasını ayçiçek yağında 2 - 3 dakika kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca ocağın altını kapatın. Köfteleri ve patates dilimlerini tepsiye dizin. Aralarına domatesleri ve biberleri ekleyin. Hazırlanan sosu üzerinde gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.


Humus tarifi

Humus tarifi

Humus malzemeleri

  • 400 gram konserve nohut
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 3 diş sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Kırmızı biber
  • Kimyon
  • Kişniş
  • Tuz, karabiber

Humus yapılışı

Nohuttan bir yemek kaşığı ayırın. Kişniş hariç kalan bütün malzemeyi rondodan geçirin. Eğer kıvamı koyu gelirse biraz su ekleyerek açabilirsiniz. Hazırladığınız humusu, kişniş ve 1 yemek kaşığı nohut ile süsleyin. 

Dudove tatlısı tarifi

Dudove tatlısı tarifi

Dudove tatlısı malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz
  • 250 gram oda ısısında tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un 

Şerbeti için:

  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Dudove tatlısı yapılışı

Dudove tatlısının şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu 10 dakika boyunca tencerede ara ara karıştırarak kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyerek bırakın. Dudove tatlısı için oda sıcaklığında tereyağını, sıvı yağı, yumurtaları ve şekerleri bir kapta çırpın. Karışıma yavaş yavaş kabartma tozu ve unu ilave edin. Cevizleri de ekleyerek, homojen bir karışım olana kadar yoğurun. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Hamuru top top şekillendirerek yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üstlerine çatalla çok bastırmadan çizik veya delikler açarak biçimlendirin. İyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alınca 5 dakika kadar soğumaya bırakıp şerbeti tatlıların üzerinde gezdirin. 1-2 saat dinlendirin. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (26 Temmuz 2020)