'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (28 Ekim 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tel şehriye çorbası tarifi, biber dolması tarifi, havuç tarator tarifi ve portakallı kurabiye tarifi.

28 Ekim 2021, Perşembe 09:29 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tel şehriye çorbası tarifi, biber dolması tarifi, havuç tarator tarifi ve portakallı kurabiye tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


TEL ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ

TEL ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ

Tel şehriye çorbası malzemeler

  • 1 çay bardağı tel şehriye + 1 çorba kaşığı daha tel Şehriye
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 1 adet et veya tavuk bulyonu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 litre sıcak su yaklaşık

TEL ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞI

Öncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin. 1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin. 2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun. Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin. Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz. 5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın. Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır.


BİBER DOLMASI TARİFİ

BİBER DOLMASI TARİFİ

Biber dolması malzemeler

  • Yarım kilo dolmalık biber
  • 2-3 tane orta boy soğan
  • 1 su bardağı kadar pirinç
  • Sıvıyağ
  • Maydanoz
  • Kimyon
  • Nane
  • Yenibahar
  • Birkaç tane domates
  • Pişirmek için su
  • Zeytinyağı

BİBER DOLMASI YAPILIŞI

Öncelikle biberlerin başını çıkarıp güzelce temizleyiniz ve yıkayınız. Ardından dolmanın iç harcını hazırlamak için uygun bir tencere içine yağı koyarak soğanları ince yemeklik doğrayıp yağın içinde iyice, pembeleşene kadar kavurunuz. Daha sonra soğanların üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave ediniz. Birer çay kaşığı kadar baharatları da ekleyerek iyice karıştırınız. Bu karışımı biraz kavurunuz.

Daha sonra temizlediğiniz biberleri harç ile doldurunuz. Doldururken ise çok fazla veya çok az doldurmayınız. Çok fazla sıkıştırmayınız. Çok fazla sıkıştırıp doldurursanız dolmalık biberleriniz çatlar ve pirinçler taşar. Daha sonra biberlerin üzerini domates ile kapatıp tencereye diziniz. Yarısına kadar sıcak su ilave ediniz. Üzerine bir tatlı kaşığı tuz ve üç dört yemek kaşığı sıvıyağı veya zeytinyağı gezdiriniz ve pişirmeye bırakınız. Biberler yumuşadığında ocağın altını kapatınız. Afiyet olsun.


HAVUÇ TARATOR TARİFİ

HAVUÇ TARATOR TARİFİ

Havuç tarator malzemeler

  • 6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

HAVUÇ TARATOR YAPILIŞI

Rendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür. Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur. Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir. 4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır. Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.

İpucu

Sarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir. Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır. Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir.


PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ

PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ

Portakallı kurabiye malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet portakal suyu ve rendesi
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta ( 1 sarı üzerine sürülecek)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 kabartma tozu
  • 1 adet vanilin
  • 3-4 su bardağı arası un

Üzerine:

  • Yumurta sarısı
  • Toz şeker

PORTAKALLI KURABİYE YAPILIŞI

Bir kaba un hariç tüm malzemeleri alın. Elinizle karıştırarak yoğurun. Ununu az az ilave ederek yumuşacık bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Üzeri için ayrılmış yumurta sarısını sürüp bolca toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de üzeri kızarana dek pişirin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Tatlı yedikten sonra acıkmamak için ne yapmalıyız?