'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (28 Eylül 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak mısır çorbası tarifi, körili tavuklu pilav tarifi, peynir topları tarifi ve imam sarığı tarifi.

28 Eylül 2021, Salı 10:04 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mısır çorbası tarifi, körili tavuklu pilav tarifi, peynir topları tarifi ve imam sarığı tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


MISIR ÇORBASI TARİFİ

MISIR ÇORBASI TARİFİ

Mısır çorbası malzemeler

  • 500 gram dondurulmuş mısır
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 8 çay bardağı süt
  • 4 çay bardağı tavuk suyu
  • 5-6 dal frenk maydanozu

MISIR ÇORBASI YAPILIŞI

İlk olarak mısırın yarısını ayırıp ezerek püre haline getirin. Diğer yarısını bir kenarda bekletin. Derin bir tencerede tereyağını eritin. Soğanları piyazlık doğrayıp ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Ezdiğiniz mısırları tencereye ekleyip karıştırın.

Üzerine sütü ve tavuk suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Çorba kaynamaya başladığında, ayırmış olduğunuz tane mısırları da ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış frenk maydanozu serpebilirsiniz.


KÖRİLİ TAVUKLU PİLAV TARİFİ

KÖRİLİ TAVUKLU PİLAV TARİFİ

Körili tavuklu pilav malzemeler

  • 2 küp tavuk suyu bulyon
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 200 gram tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 2 adet havuç

KÖRİLİ TAVUKLU PİLAV YAPILIŞI

Geniş tabanlı bir pilav tenceresine ayçiçek yağını ekleyin. Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın. Şeritler halinde doğranmış tavuğu ekleyin. 1-2 dakika orta ateşte kavurun. Kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış havuçları da ekleyip 2 dakika kadar kavurun. Köriyi ekleyin. 2 küp Tavuk Suyu Bulyon’u 3 su bardağı sıcak suda eritip zerdeçalla beraber tencereye ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.


PEYNİR TOPLARI TARİFİ

PEYNİR TOPLARI TARİFİ

Peynir topları malzemeler

  • 200 gram Ezine peyniri
  • 100 gram labne veya krem peynir
  • 100 gram lor peyniri
  • Yarım su bardağı kaşar veya mozzarella peyniri
  • Taze öğütülmüş karabiber
  • 1-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

İsteğe göre:

  • Taze kekik yaprakları
  • Sarımsak
  • Pul biber

Üzeri için:

  • Paprika
  • Çörek otu
  • Maydanoz

PEYNİR TOPLARI YAPILIŞI

Tüm peynirleri mutfak robotunda birleştirin. Biraz zeytinyağı, dilerseniz sarımsak, çok ufak doğranmış taze kekik yaprakları veya kuru kekik ekleyin. Top şeklinde yuvarlayın ve malzemelere bulayın.


İMAM SARIĞI TARİFİ

İMAM SARIĞI TARİFİ

İmam sarığı malzemeler

Pasta tabanı için:

  • 4 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • Muhallebisi için:
  • 600 ml. süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kenarları için:

  • 2 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi

Üzeri için:

  • 150 gram bitter çikolata

İMAM SARIĞI YAPILIŞI

Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar yumurtaları çırpın. Ayçiçek yağı ve süt ekledikten sonra kek harcını mikser yardımıyla çırpmaya devam edin. Rendelenmiş limon kabuğu, elenmiş un ve kabartma tozu dışında son olarak kakao eklediğiniz kek harcını kıvam alana kadar karıştırın. Ayçiçek yağı ya da tereyağıyla yağladığınız büyük boy fırın tepsisine kakaolu kek harcını döküp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Hazırladığınız keki, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp hafif bir renk alana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Tatlının kreması için; süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve mısır nişastasını bir tencereye alın. Tel bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdığınız krema karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan aldığınız muhallebi karışımına tereyağı katıp bir blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Fırın tepsisinden çıkardığınız kakaolu keki, ağız kısmını ıslattığınız bir bardak ya da yuvarlak bir kalıp yardımıyla parçalara ayırın. Bir adet kekin üzerine önceden hazırladığınız ve ılınan kremadan bir yemek kaşığı kadar sürün. Üzerine bir adet kek kapatın. Kek katları bitene kadar aynı işlemi uygulayın. İki katlı, arası kremalı pastaların kenar kısımlarını kalan muhallebiye batırdıktan sonra rendelenmiş Hindistan cevizine bulayın. Pastaları servis tabağına alın. Bir tencerede kaynamakta olan su buharı üzerine yerleştirdiğiniz cam bir kabın içinde bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Eritilmiş sıcak çikolatayı tatlıların üzerine sürdükten sonra donması için kısa bir süre buzdolabında beklettiğiniz tatlıları servis edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (27 Eylül 2021)