'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (28 Kasım 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak terbiyeli şehriye çorbası tarifi, portakallı tavuk pirzola tarifi, sarımsak ve tereyağlı ekmek tarifi ve irmiksiz şekerpare tarifi.

28 Kasım 2021, Pazar 09:45 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı terbiyeli şehriye çorbası tarifi, portakallı tavuk pirzola tarifi, sarımsak ve tereyağlı ekmek tarifi ve irmiksiz şekerpare tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


TERBİYELİ ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ

TERBİYELİ ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ

Terbiyeli şehriye çorbası malzemeler

  • 3 domates
  • 2 çarliston biber
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı domates suyu
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 15 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Terbiye için:

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

TERBİYELİ ŞEHİRYE ÇORBASI YAPILIŞI

Öncelikle domatesleri enine doğru ikiye kesip rendeleyin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip halka şeklinde doğrayın.

Tereyağını tencerede eritip biberleri kavurun. Rendelenmiş domatesi ilave edip kavurma işlemine devam edin.

Domates suyu ve sıcak suyu tencereye ekleyip bir taşım daha kaynatın. Son olarak arpa şehriyeyi ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.

Çorbanın terbiyesi için; 1 yumurtanın sarısı ile limon suyunu iyice çırpın. Çorbayı ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın.

Terbiyeyi ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra kaselere paylaştırın. Üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.


PORTAKALLI TAVUK PİRZOLA TARİFİ

PORTAKALLI TAVUK PİRZOLA TARİFİ

Portakallı tavuk pirzola malzemeler

  • 4 tavuk pirzola
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım portakalın suyu
  • Yarım limonun suyu
  • 1 mandalinanın suyu
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı portakal ve mandalina kabuğu rendesi
  • Tuz

Üzeri için

  • Birkaç dal taze kişniş

Buğday salatası için

  • 1.5 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1 çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 4 salatalık turşusu
  • 1 domates

Sosu için

  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı koruk ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • Taze kişniş yaprakları

PORTAKALLI TAVUK PİRZOLA YAPILIŞI

Tavuk pirzolaları zeytinyağında mühürleyin. Portakal suyu, limon suyu, mandalina suyu, ezdiğiniz sarımsak, bal, rendelenmiş portakal ve mandalina kabuğu bir kasede karıştırın.

Tuz ile tatlandırıp tavuk pirzolaların üzerine ilave edin. Kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin. Buğday salatası için haşlanmış buğdayı bir servis tabağına alın.

Dilimlenmiş siyah zeytin, küp doğradığınız salatalık turşusu ve domatesi ilave edip karıştırın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.


SARIMSAK VE TEREYAĞLI EKMEK TARİFİ

SARIMSAK VE TEREYAĞLI EKMEK TARİFİ

Sarımsak ve tereyağlı ekmek malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 kuru maya veya yarım yaş maya
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
  • Tuz
  • Aldığı kadar un yaklaşık 3-4 bardak

Üzerine sürülecek sarımsaklı sos için:

  • 3 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 silme çay kaşığı bal
  • 1 tutam taze fesleğen yoksa kurusu
  • 1 tutam dereotu 
  • 1 kalıp kaşar peyniri kalem şeklinde kesilecek

SARIMSAK VE TEREYAĞLI EKMEK YAPILIŞI

Öncelikle bir kapta ılık su, toz şeker ve maya karıştırılır ve 5-6 dakika mayanın açılması sağlanır.

Daha sonra eritilmiş tereyağı ve diğer malzemeler eklenip hamur elde edilir.

Üzerini örtüp hamuru 20-25 dakika dinlenmeye alınır. Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya bölüp yemek tabağı çapında açıp fırın kağıdın üzerinde tekrar dinlendirilir.

Ayrı bir kapta sosu için sarımsakları ezip, baharatları incecik doğrayın tereyağı, mayonez ve bal ile karıştırın.

Dinlenen hamura ramazan pidesi gibi şekil verin.

Üzerine sarımsaklı sosun yarını 1 pideye her yerine gelecek şekilde sürün ve boşluklara kalem şeklinde kaşar peyniri yerleştirin.

Önceden ısıtılmış fırında alt üst 20-25 dakika kadar pişirin. 


İRMİKSİZ ŞEKERPARE TARİFİ

İRMİKSİZ ŞEKERPARE TARİFİ

İrmiksiz şekerpare malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

İRMİKSİZ ŞEKERPARE YAPILIŞI

Pudra şekerini ,yağını ,yumurtasını ,kabartma tozunu derin kapta çırpıcı tel yardımıyla karıştırın.

Karışıma kontrollü un ekleyip kurabiye hamuru kıvamına getirin.

Hamuru toparlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak şekil verin ve üzerine fındık, fıstık ya da ceviz batırın.

180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Altı ve üstü pembeleşince fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Tatlı soğuduktan sonra şerbeti hazırlayın. Tencereye su ve şekeri koyun. Kaynadıktan sonra içine 5-6 damla limon suyu damlatıp kaynatın ve son olarak şekerpare soğuk şerbet sıcak olacak şekilde tatlınızın üzerine şerbeti dökün. 1 saat bekledikten sonra servis edin. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (26 Kasım 2021)