'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (28 Nisan 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, mercimek çorbası, pirzola, humus ve Hindistan cevizli kurabiye tarifleri...

28 Nisan 2021, Çarşamba 15:42 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Mercimek çorbası malzemeleri

  • 1.5 su bardağı sarı mercimek
  • 1.5 su bardağı tavuk suyu
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı un

Mercimek çorbası yapılışı

Mercimekleri bir tencereye alıyoruz. Berrak bir su elde edene kadar bol bol yıkıyoruz. Yıkanan mercimeklerin üzerine 1.5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip 3 su bardağı su ekliyoruz.

Mercimekler yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp blenderden geçiriyoruz.

Başka bir tavanın içerisine tereyağı ve sıvı yağı koyup kızdırıyoruz. Kızan yağın üzerine unu ekliyoruz.

Rengi değişen unun üzerine 1.5 yemek kaşığı salçayı koyuyoruz. Kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Kokusu çıkan salçanın üzerine baharat seviyorsanız kekik ve pul biberi ekleyip hemen üzerine 1 su bardağı su ilave ediyoruz. Kaynayana kadar bol bol karıştırıyoruz.

Kaynayınca altını kısıyoruz.

PİRZOLA TARİFİ

PİRZOLA TARİFİ

Pirzola malzemeleri

  • 8 adet kuzu pirzola
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dal biberiye
  • 1 çay kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Pirzola sosu için

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 4 dal maydanoz
  • 4 dal taze kişniş

Pirzola tarifi yapılışı

Kuzu pirzolaları derin bir karıştırma kabına alın. Zeytinyağı, biberiye ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle harmanlayın.

Oda ısısında marine olan pirzolaları, üzerine deniz tuzu serptikten sonra önceden ısıtılmış döküm tavada ve yüksek ateşte 2-3 dakika mühürleyin.

Dış kısmında bir kabuk oluşan ve mühürlenen pirzolaları önceden ısıtılmış sıcak fırın kabına yan yana yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında, 10-12 dakika aralığında fırınlayıp damak tadınıza uygun olan pişirme oranına getirin.

İsteğe bağlı servis esnasında kullanacağınız sos için; ayıklanmış taze kişniş ve maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Rendelenmiş limon kabuğu, sarımsak ve zeytinyağı ilavesiyle karıştırın. 

HUMUS TARİFİ

HUMUS TARİFİ

Humus malzemeleri

  • 400 gram konserve nohut
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 3 diş sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Kırmızı biber
  • Kimyon
  • Kişniş
  • Tuz, karabiber

Humus yapılışı

Nohuttan bir yemek kaşığı ayırın. Kişniş hariç kalan bütün malzemeyi rondodan geçirin.

Eğer kıvamı koyu gelirse biraz su ekleyerek açabilirsiniz.

Hazırladığınız humusu, kişniş ve 1 yemek kaşığı nohut ile süsleyin.

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ

Hindistan cevizli kurabiye malzemeleri

  • 1 paket tereyağı (250g)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (ortalama 3,5 – 4 su bardağı)
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 2 adet yumurta (1 yumurta akını üzeri için ayırın)

Hindistan cevizli kurabiye yapılışı

Oda ısısındaki tereyağını, vanilya, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurma kabına ekleyin. İçine Hindistan cevizini ve unu ekleyin. Kıvam alana kadar yoğurun.

Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayın.

Şekil verdiğiniz bezeleri önce yumurta akına daha sonra Hindistan cevizine batırın ve tepsiye aralıklarla dizin.

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (27 Nisan 2021)