"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (28 Temmuz 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak ezogelin çorbası tarifi, bütün tavuk sarma tarifi, çoban salatası tarifi ve sultan tatlısı tarifleri.

28 Temmuz 2020, Salı 07:00 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde ezogelin çorbası tarifi, bütün tavuk sarma tarifi, çoban salatası tarifi ve sultan tatlısı tarifi var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü


Ezogelin çorbası tarifi

Ezogelin çorbası tarifi

Ezogelin çorbası malzemeleri

  • 2 çay bardağı mercimek
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ezogelin çorbası yapılışı

Sıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz 2 çay bardağı kırmızı mercimeği tencereye aktarın. 3 yemek kaşığı pirinci, 2 yemek kaşığı bulguru ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın. Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 1 adet küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya başlayın. Kavrulan soğanlara 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin. 1 tatlı kaşığı naneyi ekleyip, 2 dakika daha kavurun. Kavrulan sosunuzu ocaktan alın. Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan salçalı soğan karışımı ekleyin. Sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin. Limon suyu ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin.

Bütün tavuk sarma tarifi

Bütün tavuk sarma tarifi

Tavuk sarma malzemeleri

  • 1 adet bütün tavuk
  • 2 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 çay bardağı bezelye (haşlanmış)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ
  • 2 adet patates
  • 2 adet yeşil soğan

Tavuk sarma yapılışı

Bütün tavuğu kasaptan alırken açtırın ve kemiksiz kalmasına dikkat edin. Tavuğun içine tuz ve karabiber ekleyin. İçerisine bezelyeleri ve havuçları ekleyip en baştan itibaren sıkıca sarın. Tavuğun üzerine sıvıyağ gezdirin ve mutfak ipiyle sıkıca bağlayın. 165 dereceye ayarlanmış fırında ortalama 1 - 1.5 saat iyice kızarana kadar pişirin. İpi kesip servis edebilirsiniz.


Çoban salata tarifi

Çoban salata tarifi

Çoban salata malzemeleri

  • 4 adet orta boy domates
  • 3 adet orta boy yeşil biber
  • 2 adet orta boy salatalık
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Çoban salata yapılışı

Domatesleri ince ince doğrayın. Kabuğu soyulan salatalıkları domatesler gibi ince ince kesin. Biberleri ortadan ikiye bölüp yarım ay şeklinde kesin. Kuru soğanı ince ince doğrayın ve maydanozu incecik kıyın. Kuru soğan hariç bütün malzemeleri salata kabında karıştırın. Salata tabağına aldığınızda üzerine kuru soğanları ekleyin. Tuzu, zeytinyağını ve taze limon suyunu üzerine ekleyip servis edin.


Sultan tatlısı tarifi

Sultan tatlısı tarifi

Sultan tatlısı malzemeleri

  • 200 gram tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Sultan tatlısı şerbeti için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu

Sultan tatlısı üzeri için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı haşhaş tohumu
  • 1 su bardağı ceviz içi

Sultan tatlısı yapılışı

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alın. Şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynatın. Kaynadığında üzerine limon suyu ekleyin ve bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Yoğurma kabına tereyağı ve şekeri koyun. Şeker eriyene kadar çırpın. Yumurta ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Hindistan cevizi, irmik ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilyayı ekleyip tekrar çırpın ve unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın. Yuvarladığınız hamuru önce süte, daha sonra haşhaş tohumuna bulayın. Yağlı kağıt serdiğini fırın tepsisine yerleştirin ve bütün hamurlar bitene kadar sırasıyla bu işlemi yapın. Hamurların tam ortalarına cevizi bastırıp koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Pişen tatlıya sıcakken soğuyan şerbeti dökün ve çekene kadar bekletin. Tatlı şerbeti çekince servis edebilirsiniz. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (27 Temmuz 2020)