'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (30 Mart 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, tarhana çorbası, biber dolması, nohut salatası ve yalancı tavuk göğsü tatlısı tarifleri...

30 Mart 2021, Salı 10:08 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
TARHANA ÇORBASI TARİFİ

TARHANA ÇORBASI TARİFİ

Tarhana çorbası malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı toz tarhana
  • 1 çorba kaşığı salça ( domates ve biber)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber 

Tarhana çorbası yapılışı

1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin). 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.

BİBER DOLMASI TARİFİ

BİBER DOLMASI TARİFİ

Biber dolması malzemeleri

  • Yarım kilo dolmalık biber
  • 2-3 tane orta boy soğan
  • 1 su bardağı kadar pirinç
  • Sıvıyağ
  • Maydanoz
  • Kimyon
  • Nane
  • Yenibahar
  • Birkaç tane domates
  • Pişirmek için su
  • Zeytinyağı

Biber dolması yapılışı

Öncelikle biberlerin başını çıkarıp güzelce temizleyiniz ve yıkayın. Ardından dolmanın iç harcını hazırlamak için uygun bir tencere içine yağı koyarak soğanları ince yemeklik doğrayıp yağın içinde iyice, pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra soğanların üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edin. Birer çay kaşığı kadar baharatları da ekleyerek iyice karıştırın. Bu karışımı biraz kavurunuz.

Daha sonra temizlediğiniz biberleri harç ile doldurun. Doldururken ise çok fazla veya çok az doldurmayın. Çok fazla sıkıştırmayın. Çok fazla sıkıştırıp doldurursanız dolmalık biberleriniz çatlar ve pirinçler taşar. Daha sonra biberlerin üzerini domates ile kapatıp tencereye dizin. Yarısına kadar sıcak su ilave ediniz. Üzerine bir tatlı kaşığı tuz ve üç dört yemek kaşığı sıvıyağı veya zeytinyağı gezdirin ve pişirmeye bırakın. Biberler yumuşadığında ocağın altını kapatın.

NOHUT SALATASI TARİFİ

NOHUT SALATASI TARİFİ

Nohut salatası malzemeleri

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 200 gram konserve mısır
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Nohut salatası yapılışı

Kırmızı biber ve soğan küçük küçük doğranır. Maydanoz ve dereotu ince ince kesilir. Derince bir kaba malzemeler alınır. Limon suyu, zeytinyağı ve tuz eklenerek salata karıştırılır, servis tabağına alınır. 

İpucu

Nohutları 1 gece öncesinden ıslatırsanız ertesi gün kolay bir şekilde haşlarsınız. Nohut salatanıza isteğe bağlı olarak nar ekşisi ilave edebilir, malzemeleri damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Yalancı tavuk göğsü malzemeleri

  • 125 gram tereyağı (isteğe göre margarin kullanılabilir)
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya

Yalancı tavuk göğsü yapılışı

Un yağla pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 3-4 dk. mikserle karıştırılır. Islatılmış kaba dökülür. Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir. Üzerine arzuya göre tarçın, Hindistan cevizi veya file Antep fıstığı dökülüp servis edilir.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (29 Mart 2021)