'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (31 Temmuz 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak etli nohut yemeği,pilav, kuru cacık ve yalancı tavuk göğsü tatlısı tarifleri...

31 Temmuz 2021, Cumartesi 16:06 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
ETLİ NOHUT YEMEĞİ

ETLİ NOHUT YEMEĞİ

MALZEMELER

Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et

1,5 su bardağı haşlanmış nohut

1 adet kuru soğan

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı salça

Tuz

Pul biber

NASIL YAPILIR?

Eti kuşbaşı doğrayarak yumuşayana kadar haşlayın.

Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.

Salçayı, tuzunu, pul biberini ilave edip 2 dakika daha kavurun.

Haşlanmış etleri ve haşlanmış nohutu da ilave ederek bir kaç kez karıştırın.

Daha sonra üzerlerine çıkacak kadar yaklaşık 6 su bardağı kaynamış su koyup beraber biraz daha (10-15 dakika kadar) kaynattıktan sonra ocağı kapatabilirsiniz.. Afiyet olsun…

ŞEHRİYELİ PİLAV TARİFİ

ŞEHRİYELİ PİLAV TARİFİ

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 su bardağı pirinç

Yarım su bardağı arpa şehriye

3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu)

Tuz

NASIL YAPILIR?

Pirinçler bol su ile yıkanarak, ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.

Bu süre sonunda, tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek, tüm suyu süzdürülür.

Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.

Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.

Pirinçler ilave edilerek, 2-3 dk daha kavrulur.

Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir.

Tencerenin kapağı kapatılarak, yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar, yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın ve tamamen suyu çekene kadar pişirin. (Yazının devamında süreler ile ilgili detaylı açıklamayı bulabilirsiniz.)

Ocaktan aldıktan sonra, üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.

Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

KURU CACIK TARİFİ

KURU CACIK TARİFİ

MALZEMELER

3 adet minik badem salatalık

3-4 yemek kaşığı yoğurt (susuz)

2 dal taze nane

2 dal maydanoz

2 dal dereotu

1 diş sarımsak

Tuz

NASIL YAPILIR?

Salatalık bir kaba rendelenir. Çok minik kısım ile rendeleme yapmıyoruz ki su salmasını istemiyoruz. Rendelemek yerine bıçak ile minik minik çentik çentik yapılır o şekilde de çentilebilir.

Üzerine sarımsak rendelenir.

Taze yeşillikler ince ince kıyılır.

Süzme yoğurt ilave edilir. Süzme yoğurt yoksa, normal yoğurdu minik bir süzgece alıp suyunun tamamen süzülmesi beklenir hiç su kalmaması gerekir. O şekilde süzülmüş halde yoğurt ilave edilir.

Damak tadına göre tuz ilave edip, karıştırılır.

Servis tabağına alınır ve üzerine isteğe göre çok az zeytinyağı gezdirilir.

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

 125 g tereyağı (isteğe göre margarin ile de karıştırabilirsiniz)

1 su bardağı un

1,5 su bardağı şeker

1 lt süt

1 paket vanilya

NASIL YAPILIR?

İlk olarak tenceremize tereyağımızı alalım ve kısık ateşte yağımızı eritelim.

Yağımız eridikten sonra üzerine unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 4-5 dakika karıştırarak kavuralım.

Unumuzu tel çırpıcı ile karıştırırken bir yandan üzerine sütü ekleyelim. Burada mutlaka ununuzu karıştırmalısınız aksi halde topaklanma olabilir.

Üzerine şekeri ilave ederek muhallebimiz kıvam alıp koyulaşana kadar karıştıralım.

Koyulaşan muhallebimizi ocaktan alalım, sonrasında vanilya ilave ederek 3-4 dakika mikserle çırpalım.

Hazırladığımız muhallebimizi 22 cm boyutlarındaki ıslattığımız borcama dökerek üzerini bir spatula yardımı ile düzeltelim. Oda sıcaklığına gelmesi için bekletelim.

Oda ısısına geldikten sonra üzerini streçleyelim, buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.

Dinlenen tatlımızı dolaptan alalım, yanlarına bastırarak havasını çıkartalım ve servis tabağına ters çevirerek çıkartalım.

Üzerini arzuya göre tarçın, hindistan cevizi veya file antep fıstığı ile süsleyelim. Ben pişirme kağıdından ince şeritler kestim, tatlının enine gelecek şekilde üzerine yerleştirdim. Ardından her yerini kapatacak şekilde üzerine tarçın serptim ve şeritlerimi dikkatli bir şekilde çıkarttım.

Sonrasında tekrar kestiğimi pişirme kağıtlarını tatlının boyuna doğru aralıklı olarak yerleştirdim ve tarçın döktükten sonra dikkatlice çıkarttım ve çok hoş bir görüntü elde ettim. Ancak siz dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (30 Temmuz 2021)