'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (4 Aralık 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız, bir de üzerine özel misafirleriniz gelecekse bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak kremalı mantar çorbası, MasterChef tarifleri arasına girerek popüler hale gelen Macaristan usulü et yemeği gulaş, yanına şahane gidecek özel bir patates püresi, sofrayı hem şıklaştıracak hem de şifa katacak pancarlı yeşil salata ve keşkül tatlısı tarifi!

04 Aralık 2021, Cumartesi 11:42 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
Gulaş tarifi

Gulaş tarifi

Macaristan mutfağının popüler lezzetlerinden birisi olan gulaş, bol etle yapılan enfes bir lezzet. Peki, gulaş yemeği nasıl yapılır? Kaç dakikada hazırlanır? Tadına doyamayacağınız gulaş tarifi, hazırlanışı, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...


Gulaş malzemeleri

  • 1 kg dana kuşbaşı 
  • 3 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 200 ml domates püresi
  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı mercanköşk
  • 1 adet defne yaprağı


Gulaş yapılışı

  • Tereyağını tencerede eritin ve doğradığınız soğanları ilave edin.
  • Soğanlar pembeleştikten sonra doğranmış sarımsakları atın ve 2-3 dakika daha kavurun.
  • Kuşbaşı etleri tencereye alın ve suyunu çekene kadar pişirin.
  • Baharatlarla birlikte mercanköşk, defne yaprağı ve domates püresi de ilave edilerek karıştırın.
  • Suyu ekledikten sonra unu ilave edin.
  • Unu eklerken bir yandan yemeği yavaşça karıştırmaya devam edin ki topaklanma olmasın.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve bir taşım kaynatın.
  • Bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirin.

SARIMSAKLI PATATES PÜRESİ

SARIMSAKLI PATATES PÜRESİ

Doğru kıvamıyla lezzetli bir patates püresi tarifi arıyorsanız veya patates püresi nasıl yapılır merak ediyorsanız "Patates püresi tarifi, patates püresi nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.


Malzemeler

  • 1 kilo patates
  • 4 bardak süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Birkaç diş sarımsak
  • Birkaç dal maydonoz


Patates püresi tarifi

  • Patatesleri soyun ve iri iri doğrayın.
  • Çelik tencerede üzerini çok az geçecek kadar su ilave edin ve patatesler yumuşayana kadar tuz ekleyerek haşlayın.
  • Patatesler yumuşayınca blenderdan geçirin ve püre haline getirin.
  • İçine tereyağı, süt ekleyerek karıştırın.
  • Damak zevkinize göre patatesler sıcakken kaşar rendesi de ekleyebilirsiniz.
  • Birkaç dal maydanoz yaprağını çok ince olacak şekilde kıyın, sıcakken karıştırın.
  • Bugünkü menümüzde et yemeği olduğu için püreye bir iki diş kadar sarımsak katmanız çok hafif aroması ile sofrayı daha da lezzetlendirecektir.
  • Bunun için sarımsakları çok küçük bir şekilde doğrayın. Bir tavada çok az zeytinyağında kavurun ve püreniz henüz sıcakken iyice karıştırarak katabilirsiniz.

Püf noktası: Patates püresini sarımsaklı yapmak istediğinizde eğer hali hazırda bir fırın yemeği yapıyorsanız, sarımsakları bir folyoya içine bir yemek kaşığı zeytinyağı koyup fırının alt tepsisinde fırınlayabilirsiniz. Böylece sarımsaklar çok daha lezzetli olur.

KREMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ

KREMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

  • 400 gr mantar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1-2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt veya 200 ml sıvı krema
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tutam taze maydanoz
  • 3,5 su bardağı oda sıcaklığında su


HAZIRLANIŞI

  • Mantarları yıkayın ve saplarını çıkarıp küp küp doğrayın.
  • Sıvı yağ ve tereyağı tencereye koyup ince ince doğradığınız soğanı ekleyin ve pembeleşince, doğradığınız mantarları da ilave edin.
  • Suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Daha sonra, unu ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra, 1,5 su bardağı sütü suyunu da ekleyip orta hararetli ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.
  • Altını kısıp 10 dk kadar kaynatın,
  • Ateşten almadan tuz ve karabiberini ve ince ince doğradığınız maydanozları da ekleyip bir taşım daha kaynatın.

Çorbanız hazır!

PANCARLI YEŞİL SALATA

PANCARLI YEŞİL SALATA

Geldik sofranın en fresh sunumuna... Hem sağlık hem de lezzet deposu pancarlı yeşil salatanın malzemeleri şöyle:

MALZEMELER:

  • Yarım demet roka
  • Brokoli (İsteğe göre)
  • Mevsim yeşillikleri, mümkünse koyu yeşil yapraklı olanlar
  • Yarım su bardağı kadar peynir, mümkünse keçi peyniri gibi sert peynirler olursa daha daha çok yakışır (İsteğe göre)
  • 2 yemek kaşığı ceviz
  • Ekşi elma
  • Pancar
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı
  • Tuz 


HAZIRLANIŞI:

  • Kırmızı pancarları soyup bir tencerede haşlayın.
  • Diğer yanda 5 dakikayı geçmemek şartıyla brokolileri kaynatın.
  • Yeşillikleri ve rokayı iri şekilde doğrayın.
  • Haşlanmış pancarları da büyük büyük doğrayın.
  • Ekşi elmayı kabuğunu soymadan dilimleyin.
  • Brokolileri ve pancarı biraz soğuduktan sonra rokalı karışıma ekleyin, üzerine elma dilimlerini serpiştirin.
  • Daha sonra salatanızın üzerine peynir ve ceviz parçalarını serpiştirin. Peynirler çatalla alınabilir büyüklükte olursa daha da şık durur. Örneğin küçük küpler halinde doğrayabilirsiniz.
  • Damak zevkinize göre nar ekşisi, tuz ve zeytinyağı ekleyin. 

Afiyet olsun!

KEŞKÜL TATLISI TARİFİ

KEŞKÜL TATLISI TARİFİ

Sıra geldi tatlı yiyelim tatlı konuşalım aşamasına... Bugünkü menümüzde et olduğu için hafif bir tatlı ile kapanış yapalım diyoruz.

Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 5 yemek kaşığı toz badem
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi

Servisi için:

  • 2 yemek kaşığı kabuksuz çiğ badem
  • 1 yemek kaşığı file Antep fıstığı
  • Dilerseniz tatlıyı daha fresh hale getirmek için üzerine çok hafif portakal kabuğu veya limon kabuğu rendeleyebilirsiniz.


KEŞKÜL NASIL YAPILIR?

  • Toz badem, pirinç unu ve toz şekeri bir tencerede karıştırın.
  • Ardından üzerine sütü ekleyip orta ateşte kaynayıp göz göz olana kadar pişirin.
  • Pişirdikten sonra servis kaselerine alıp en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Servis sırasında üzerine toz badem ekleyin.
  • Arzunuza göre üzerine portakal veya limon kabuğu rendeleyebilirsiniz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Antep yöresine özel tarif: Alaca çorbası nasıl yapılır? Alaca çorbası malzemeleri, yapılışı, püf noktaları