'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (6 Mayıs 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, fırında levrek, patates püresi, kıvırcık salata ve irmik helvası tarifi...

06 Mayıs 2021, Perşembe 13:36 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
FIRINDA LEVREK TARİFİ

FIRINDA LEVREK TARİFİ

MALZEMELER

Orta boy levrek (kişi sayısına göre sayıyı ayarlayabilirsiniz)

1 adet kuru soğan (2 balık için 1 tane yetiyor)

1-2 adet domates

1 adet limon

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Karabiber

Tuz

Defne yaprağı (tercihe bağlı)

NASIL YAPILIR?

 Levrekleri temizletip yıkayalım.

 Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek levrekleri üzerine yerleştirelim.

 Balıkların içine ve üzerine azar azar zeytinyağı gezdirelim. Tuz ve karabiber serpelim.

 Soğanları, domatesi ve limonu dilimleyerek balıkların içine yerleştirip fırına sürelim.

 160 derecede 45-50 dakika kadar pişirelim.


PATATES PÜRESİ TARİFİ

PATATES PÜRESİ TARİFİ


MALZEMELER


6-8 tane patates

Su (patatesleri kaynatmak için)

2 kaşık tereyağı

1 su bardağı süt

Tuz

karabiber


NASIL YAPILIR?


Patates püresi için öncelikle patatesler soyulur, doğranır ve bol suda kaynatılır.

Yumuşayan patatesler süzülür.

Soğumadan içine tereyağı ilave edilir ve ezilir.

Süt, tuz ve karabiber eklenir.

İyice püre haline gelene kadar ezilir.

Patates püresi sıcak olarak et, tavuk veya rosto yemekleri ile servis yapılır.

Afiyet olsun.


KIVIRCIK SALATASI TARİFİ

KIVIRCIK SALATASI TARİFİ


MALZEMELER

Kıvırcık

Salatalık

Beyaz soğan

Maydanoz

Sumak

Limon

Zeytinyağı


NASIL YAPILIR?

İlk olarak malzemeler güzelce yıkanır ardından Kıvırcık küçük küçük doğranır .Salatalık ise ortadan 4 e bölünür.Maydanozlar kıyılır ve soğanlar piyazlık kıyılır.Bol limon zeytinyağı ve tuz serpilir arzuya göre ise sumak koyulur. Afiyet olsun.



İRMİK HELVASI TARİFİ

İRMİK HELVASI TARİFİ


MALZEMELER

2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı irmik

1,5 su bardağı şeker (Çok şekerli sevmeyenler 1 ‘e kadar indirebilirsiniz. )

2 su bardağı su


NASIL YAPILIR?

Tereyağını tavada eritip irmiği üzerine döküyorum ve orta büyüklükteki ocakta, orta ateşte yaklaşık 3 dakika sürekli karıştırarak kavuruyorum.

3 dakika sonunda ocağın altını kısıp 3 dakika da kısık ateşte iyice kavuruyorum.

Bu arada irmiğin rengi bayağı dönmüş oluyor, kremken açık sütlü kahve rengine dönüşüyor ayrıntılı yazmak gerekirse.

Toplam 6 dakikalık bu sürenin sonunda şekeri ekliyorum ve 4 dakika da şekerle kavuruyorum.

Başta da dediğim gibi şekeri belli bir tarif o yüzden 1 bardağa kadar şekeri azaltabilirsiniz.

Daha da azaltınca kıvamını etkileyebilir diye düşünüyorum.

Ayrıca bu etapta çok çabuk kararacağı için hızlı davranmak ve irmiği yakmamak gerekiyor.

Bu tarifin bir özelliği de rengin biraz koyu olması, bana böyle çok kavrulmuş hali daha lezzetli geldiği için hep böyle kavuruyorum, siz sevmiyorsanız daha açık renkli bırakabilirsiniz.

Toplamda 10 dakikalık kavurmanın sonunda altını kısıktan normale getirip suyu ekliyorum (bu arada sıçrayabilir, dikkatli olun. )

Su hemen kaynıyor zaten, kısığa tekrar getirip birkaç kez karıştırdıktan sonra (yaklaşık 1 dakika sürüyor) birazcık akışkan ve sulu bırakıp altını kapatıyor ve dinlenmeye bırakıyorum. Afiyet olsun.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER İftar ve sahurun vazgeçilmezi tescilli 'Uşak tarhanası'