'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (7 Nisan 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, mantar çorbası, tavuk sote , pilav, çoban salata ve çilekli puding tarifi...

07 Nisan 2021, Çarşamba 16:46 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

MANTAR ÇORBASI TARİFİ


MALZEMELER

500 gr kültür mantarı

3 yemek kaşığı un

500 ml süt

3 su bardağı su ( et suyu ve ya tavuk suyu varsa tercih edilmeli)

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet bulyon ( eklemek tercihe kalmış)

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yarım limon suyu, 2 kaşık sirke ( mantarları haşlarken)

2 yemek kaşığı tereyağı ( mantarları kavururken)

Üstüne arzu edilirse dereotu kıyılarak eklenebilir 


NASIL YAPILIR?


Mantarlarınızı bir kaba alınız ve soyunuz. Mantarların tüm soyma aşamalarını resimlerden görebilir mantarlarınızı o şekil de soyabilirsiniz. Soyduğunuz mantarlarınızı şöyle bir sudan geçirin, yıkayın.

Su ısıtıcınız ile su kaynatın, kaynayan suyu bir tencereye alın içine yarım limon ve 2 kaşık sirke ekleyin.

Yıkanan mantarları da kaynayan suyun içine ekleyin mantarlarınız yumuşayana kadar haşlayın.

Mantarlar haşlandı mantarları bir süzgece alın soğusunlar. Mantarlarınız soğudu mantarları bir tabağa doğrayın.

Bir tavaya 2 kaşık tereyağı ekleyin, eritin doğramış olduğunuz mantarları da tavaya ekleyerek mantarlarınızı bir güzel kavurun. Resimlerden kavrulan mantarları görebilirsiniz.

Çorbayı hazırlayacağınız tencere de 2 kaşık tereyağı eritin buna 3 kaşık unu ekleyin ve kavurun.

Kavrulmuş ununuza 500 ml sütü ekleyin ve kaynatın…. süt kaynadı şimdi evde var ise süte 3 su bardağı et suyu veya tavuk suyu ekleyin yok ise de 3 su bardağı kaynamış su ekleyin. .

Tencereyi 2-3 karıştırın fokurdadığında kavrulmuş mantarları bu karışıma (yağı ile beraber tavayı sıyırın)ekleyin. Çorbanız nerede ise hazır.

Baharat olarak kaynayan çorbaya tuz ve karabiber ekleyin.

TAVUK SOTE TARİFİ

MALZEMELER


500 gram tavuk göğsü

1 adet kuru soğan

1 adet yeşil biber

1 adet kapya biberi

1 adet domates

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Karabiber

Pul biber

Nane

Tuz


NASIL YAPILIR?


Kuşbaşı doğranmış tavuk etini zeytinyağında soteleyin.


Soğan ve biberleri ince ince doğrayıp tavuğun üzerine ekleyin.


Domatesin de kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve tavaya ilave edin.


Yemeğiniz suyunu çekince baharatları ekleyip güzelce karıştırın.


Ara karıştırarak yaklaşık 15-20 dakika pişirin.


Sıcak servis edin.


Afiyet olsun...


PİLAV TARİFİ


MALZEMELER


2 su bardağı pirinç

2,5 su bardağı sıcak su

3 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Pirinçleri ıslatmak için;


Pirinçlerin üzerini geçecek kadar ılık su

Tuz


NASIL YAPILIR?


Pirinci bol su ile yıkayın. Uygun bir kaba alarak üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin. Birazda tuz ilave edip karıştırın ve 15-20 dakika bekletin. Daha sonra yıkayarak suyunu süzün. Nişastası gidene kadar yıkıyoruz. Çıkan suyun berrak olması gerekiyor.

Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve 4-5 dakika kadar kavurun. Pirinçlerin yeteri kadar kavrulduğunu pirinler tane tane dökülmeye başladığında anlayabilirsiniz.

Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya sıcak et suyunu ekleyelim. İsterseniz yarım tavuk suyu yarım sıcak su kullanabilirsiniz. Tavuk suyunuz yağlı ise bu şekilde su ile karıştırmanızı tavsiye ederim ancak yağlı değilse tamamı tavuk suyu ile çok daha lezzetli olacaktır.

Son olarak tuzu ekleyin.

Pilavımızı kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pişmeye bırakalım.

Üzeri göz göz olduğunda yani üzerindeki suyu çekip pilavın üzerinde nokta nokta delikler oluştuğunda kısık ateşe alalım. Pirinçler yumuşayıp suyu tamamen çekene kadar pişirelim.

Pişen pilavımızı ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatalım.

Pilavı 10-15 dk dinlendirelim. Daha sonra tahta kaşık ile karıştırarak servis yapabilirsiniz.

ÇOBAN SALATA TARİFİ


MALZEMELER

-1 tane orta boy kuru soğan,


-2 tane salatalık


-3 tane domates,


-1 tane sivri biber veya çarliston biber,


-½ limon suyu,


– Maydanoz,


– Zeytinyağı


– ½ kaşık sirke


– Tuz


– Reyhan


NASIL YAPILIR?

Tüm sebzeleri bol suyla iyice temizleyin. Ardından domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Salatalıkları alacalı bir şekilde soyduktan sonra yine küp küp doğrayın. Soğanı soyup ince ince dilimleyin. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp ince ince doğrayın. Maydanozları da ince ince kıydıktan sonra tüm malzemeleri derin bir kabın içinde karıştırın. Bir başka kabın içinde tuz, yağ, limon ve sirkeyi karıştırın ve salatanın üzerine dökün. Her tarafını alacak şekilde karıştırdıktan sonra üzerine reyhan serperek servis edebilirsiniz.


ÇİLEKLİ PUDİNG TARİFİ


MALZEMELER


2 su bardağı süt

500 gr. çilek

2 kaşık tepeleme un

1 kaşık nişasta

1/2 (yarım) su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı


NASIL YAPILIR?


Çilekleri temizleyip üzerine şekeri ekleyerek blenderdan geçirin.

Çilekleri tencereye alıp üzerine süt, un ve nişastayı ekleyerek pişirin.

Kaynayınca nişasta ve yağı ekleyerek bir süre daha karıştırın.

Ocağın altını kapatıp kaymak tutmaması için ara ara karıştırarak ılımaya bırakın.

Ilınınca kaselere döküp bir süre buzdolabında bekletin. Arzu edilen şekilde süslenip servis edilebilir. Afiyet olsun.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (6 Nisan 2021)