Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (8 Haziran 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak mantı, pancar salatası ve soğuk baklava tarifleri...

08 Haziran 2021, Salı 15:20 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
MANTI TARİFİ

MANTI TARİFİ

MALZEMELER 

3 su bardağı un

1 su bardağı ılık su

Tuz

1 adet yumurta

içi için:

250 g az yağlı kıyma

1 adet orta boy soğan

Karabiber

Pul biber

Tuz

pişirmek için:

Tereyağı

2 yemek kaşığı salça

Üzeri için:

Sarımsaklı Yoğurt

Nane

Sumak

Pul biber



NASIL YAPILIR?

Genişçe bir kapta unun ortasını açın, yumurtayı kırın, bir tutam tuz serpin ve azar azar su ilave ederek hamuru yoğurun.

Hamurun ne çok kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır.

Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın.

Diğer taraftan kıymanı içine kırmızıbiber, karabiber, tuz ve rendelemiş olduğunuz soğanı ekleyerek biraz yoğurun.

Kıymadan kopardığınız küçük parçaları kare kare kesmiş olduğunuz hamurun üzerine koyun.

Hamurların 4 köşesini bir araya getirip şekillendirin.

Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15-20dk kadar pişirin.

Bu arada küçük bir tavada tereyağını eriyip salçayı kavurun.

Pişmekte olan mantının suyuna ilave edin.

5 dk kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Mantıyı tabaklara koyun üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.

Nane ve bol sumak serperek servis edebilirsiniz.

Dilerseniz pulbiber de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

PANCAR SALATASI TARİFİ

PANCAR SALATASI TARİFİ

MALZEMELER

3 kök kırmızı pancar

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım çay bardağı sirke

Tuz, iki diş sarımsak

Üzerine dilerseniz maydanoz

NASIL YAPILIR?

Pancarlarımızı iyice yıkayıp, mümkünse sirkeli suda bekletebilirsiniz) soymadan düdüklü tencerede pişiriyoruz.

Piştikten sonra kabuğunu soyup biraz soğumasını bekliyoruz.

Soğuduktan sonra derin bir kaba istediğimi büyüklükte doğruyoruz.

Zeytinyağı, sarımsak, tuz ve sirkeyi ekleyip kabımızı kabağını kapatıyoruz ve bir kaç saat sosla bütünleşmesi için bekliyoruz.

Servis yaparken üzerine maydanoz doğrayabilirsiniz.


SOĞUK BAKLAVA TARİFİ

SOĞUK BAKLAVA TARİFİ

MALZEMELER 

600 gram hazır baklavalık yufka

200 gram tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

1 kase ceviz içi

1 kase fıstık içi

Şerbeti için;

1 lt süt

2,5 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

Üzeri için;

Kakao

Tablet sütlü çikolata

SOĞUK BAKLAVA NASIL YAPILIR?

Öncelikle tatlımızın şerbeti soğuk olacağı için onu hazırlayalım.

Toz şeker ve sütü tencerede sadece ısıtalım kaynatmamıza gerek yok.

Kenara alıp vanilyayı ekleyelim ve soğumaya bırakalım.

Hazır baklava yufkasını tezgaha alıp ortadan ikiye bölelim.

Böldüğümüz yufkalardan biri tatlımızın alt katı diğeri üst katı olacak.

Yufkaların üzerini kurumaması için bezle örtelim.

Tereyağını tavada eritelim ve içerisine sıvı yağı ekleyelim.

Dikdörtgen borcamın tabanını yağlayalım.

Alt kat için olan yufkamızın tamamı bitene kadar her kata yağ sürerek yufkaları borcama dizelim.

Ardından borcamın yarısına bolca ceviz içi diğer yarısına bolca fıstık içi koyalım.

Üst kat için ayırdığımız yufkanın tamamını yine aynı şekilde aralara tereyağı sürerek borcama dizelim.

Kenar kısımlarını bıçağın ters tarafıyla içe doğru bastıralım.

Ardından kare kare keselim.

180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Tatlımız fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıkınca soğuk süt şerbetimizi her yerine yayayım ve şerbeti çekmesini bekleyelim.

Soğuyan tatlımızın üzerine sırasıyla bolca kakao ve rendelediğimiz tablet çikolatadan serpelim.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (7 Haziran 2021)