'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (8 Nisan 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, Tarhana çorba, sulu köfte, bulgur piavı ve incir tatlısı...

08 Nisan 2021, Perşembe 14:35 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
TARHANA ÇORBASI

TARHANA ÇORBASI

MALZEMELER

3 yemek kaşığı toz Tarhana

1 Çorba Kaşığı Salça

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

1 Çay Kaşığı Nane

Tuz

1 Çay Kaşığı Kırmızı biber


NASIL YAPILIR?

1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.

Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın.


SULU KÖFTE TARİFİ

SULU KÖFTE TARİFİ

MALZEMELER

200 g kıyma

3 adet orta boy patates

1 adet soğan

2 yemek kaşığı kısırlık bulgur

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı kadar un

2-3 diş ezilmiş sarımsak

Tuz

Karabiber

Pul biber

Kırmızı biber

NASIL YAPILIR?

İlk olarak yemeğimizin köftelerini hazırlayalım. Kıymanın üzerine bulgur, sarımsak, baharatlar ve biraz da tuz ekleyerek iyice yoğuralım. Vaktiniz varsa üzerini streçleyerek 15 dakika kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.

Ufak ufak yuvarladığımız köfteleri içerisine un serptiğimiz kaba alarak una bulanmalarını sağlayalım.

Soğanları doğrayalım ve sıvı yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.

Domates salçasını ilave ederek kavuralım.

Küp küp doğramış olduğunuz patatesi ilave ederek 1-2 dakika kadar daha kavuralım.

Patateslerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edelim.

Yemek kaynadıktan sonra köfteleri ilave ederek, tuz ve baharatını ilave edelim.

Su miktarını kontrol ederek yemeğimizi kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım. (Yemek pişene kadar zaman zaman suyunu kontrol ederek gerekirse ekleyelim.)


BULGUR PİLAVI TARİFİ

BULGUR PİLAVI TARİFİ

MALZEMELER

2 su bardağı pilavlık bulgur

2 adet domates

1 adet soğan

2 adet sivri biber

1 su bardağı tavuk suyu

2,5 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)

4 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

NASIL YAPILIR?

Bulgur pilavı için öncelikle soğanları ince kıyın, sıvı yağ ile hafif kavurun.

Üzerine doğranmış sivri biberi ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra rende domatesi ekleyin, iyice kavurun.

Bulguru ekleyerek 1-2 dakika kavurun ve sıcak tavuk suyunu ve sıcak suyu ekleyin.

Tuzunu da ilave ederek bir kez karıştırın kapağını kapatın.

Kısık ateşte suyu çekene kadar karıştırmadan pişirin.

Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına havlu kağıt koyarak 10 dakika kadar dinlendirin.

Bulgur Pilavımız servise hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

İNCİR TATLISI TARİFİ

İNCİR TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

400 gr kuru incir

1.5 su bardağı ceviz içi

1.5 su bardağı su

NASIL YAPILIR?

İlk olarak kuru incirleri iyice yıkayıp sap kısmından kesin. Üzerlerini biraz geçecek şekilde su ekleyin ve bir tencereye alıp kaynatın.

Suyu çekip yumuşayana kadar 8 saat tencerede bekletin. Her bir incirin tepe kısmından cevizleri doldurup fırın tepsisine dizin.

İncirleri beklettiğiniz suyun kalanını tepsiye ilave edin. 175 dereceye ayarlı fırında incirler hafif koyu renk alana ve suyunu çekene kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (7 Nisan 2021)