'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (9 Haziran 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, tarhana çorbası, patates oturtma, nohut salatası ve tiramisu tarifleri...

09 Haziran 2021, Çarşamba 16:34 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
TARHANA ÇORBASI TARİFİ

TARHANA ÇORBASI TARİFİ

Tarhana çorbası malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı toz tarhana
  • 1 çorba kaşığı salça ( domates ve biber)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber 

Tarhana çorbası yapılışı

1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın.

5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.

PATATES OTURTMA TARİFİ

PATATES OTURTMA TARİFİ

Patates oturtma malzemeleri

  • 4- 6 tane patates
  • 500 gram kıyma
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane kuru soğan (ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 tane domates (küçük doğranmış)
  • 5 dal kıyılmış maydanoz
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Patates oturtma yapılışı

Patates oturtma için önce kıymayı sıvı yağda biraz kavurun. Soğan ve sarımsağını ekleyin bir iki karışım kavrulsun ve salçasını ilave edin. Ardından domates, maydanoz, baharat ve suyunu katıp kısık ateşte domatesler iyice pişene kadar sote yapın.

Bu arada patatesleri soyun, yıkayın ve ince dilimleyin, yuvarlak dilimler olacak. Borcamı bol yağlayın ve patates dilimlerinden bir kat borcama döşeyin, kıyma harcının yarısını patateslerin üzerine yayın sonra tekrar patates dizin. En üste fırçayla biraz sıvı yağ sürün.

Borcamın üzerini folyo ile kapatıp patatesler pişene kadar 200 derece fırında pişirin. Patatesler yumuşayınca üzerini açın, biraz kızarsın.

Patates oturtmamız 1-2 dakika dinlendirdikten sonra servise hazır olur.

NOHUT SALATASI TARİFİ

NOHUT SALATASI TARİFİ

Nohut salatası malzemeleri

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 200 gram konserve mısır
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Nohut salatası yapılışı

Kırmızı biber ve soğan küçük küçük doğranır. Maydanoz ve dereotu ince ince kesilir. Derince bir kaba malzemeler alınır.

Limon suyu, zeytinyağı ve tuz eklenerek salata karıştırılır, servis tabağına alınır.

TİRAMİSU TARİFİ

TİRAMİSU TARİFİ

Tiramisu malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve

Tiramisu muhallebisi için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 kaşık tepeleme un
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı labne (100 gr)

Tiramisu üzeri için;

  • Kakao

Tiramisu tarifi yapılışı

Yumurta ve şeker 5 dakika çırpılır. Diğer malzemeler eklenir ve yağlanmış unlanmış turta kalıbına dökülür. 180 derecede 15-20 dakika kadar pişirilir. Muhallebi için labne hariç bütün malzemeler karıştırılır ve kaynayınca altı kapatılır ve labne peyniri eklenip çırpılır.

Kek fırından çıkınca ılık suyla eritilmiş kahveli suyla ıslatılır. Üzerine muhallebi dökülür ve kakao elenerek süslenir.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (8 Haziran 2021)