'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (9 Nisan 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, yayla çorbası, anne köftesi, patates kızartması gavurdağı salatası ve çikolatalı puding tarifi...

09 Nisan 2021, Cuma 16:21 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
YAYLA ÇORBASI TARİFİ

YAYLA ÇORBASI TARİFİ



1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)

7 su bardağı su

1 su bardağı yoğurt

1 yumurta

Yarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Nane


NASIL YAPILIR?


Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.

Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.

Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.

Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.

Şık bir sunum olması açısından;

Çorba kaselere alınır. Ayrı bir yerde tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır. Ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir. Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın.

Mis kokulu yayla çorbamız servise hazır.

ANNE KÖFTESİ TARİFİ

ANNE KÖFTESİ TARİFİ

MALZEMELER

500 gr dana kıyma

1 adet yumurta

1 adet soğan

2 diş sarımsak

Yarım çay bardağı galeta veya ekmek içi

1 tatlı kaşığı domates salçası

Yarım demet maydanoz

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı pul biber

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı köfte baharatı

Tuz


NASIL YAPILIR?


Derin bir kaba soğan rendelenir.

Üzerine yumurta, ince kıyılmış maydanoz rendelenmiş sarımsak ,baharatlar, tuz, ekmek içi veya galeta unu eklenir.

Güzelce yoğrulur

.Pürüzsüz bir hale gelince köftemizi yarım saat buzdolabında dinlendirilir

.Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle sekil verip yapışmaz bir tavada kızartalım.

Yanına patates ve biberde kızartıp servis yapabilirsiniz

PATATES KIZARTMASI TARİFİ

PATATES KIZARTMASI TARİFİ

MALZEMELER

4 adet orta boy kızartmalık patates

2 su bardağı ayçiçek yağı

1/2 çay kaşığı tuz


Tercihe göre 1/2 çay kaşığıkuru baharat karışımı

NASIL YAPILIR?

NASIL YAPILIR?


Üzerlerini fırçaladığınız kızartmalık patatesleri bol suda yıkadıktan sonra kabuklarını incecik soyun.


Büyük dikdörtgenler halinde kestiğiniz patatesleri, uzunlamasına doğrayıp parmak şeklinde patatesler hazırlayın.


Patates dilimlerini nişastalarını bırakması için tuzlu ve soğuk (buzlu) suda bekletin.


Kızartma yağını derin bir tava ya da tencereye alıp yavaş yavaş kızdırın.


Suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patatesleri kısık ateşte, derin yağda 3-4 dakika kadar pişirin. Aralarda karıştırmayın ve kızartmayın. Pişirin.


Yağını süzdürdüğünüz patatesleri kağıt havlu serili servis tabağına alın. Yağın altını kapatın. Patatesleri soğuması için bekletin. Arzuya göre bu esnada onları toz baharatlarla çeşnilendirin.

GAVURDAĞI SALATASI TARİFİ

GAVURDAĞI SALATASI TARİFİ

MALZEMELER

 adet domates

1 adet yeşil biber

1 adet kuru soğan

3-4 dal taze soğan

Maydanoz

2 avuç iri kırılmış ceviz

Zeytinyağı

Nar ekşisi

Sumak

Tuz

NASIL YAPILIR?

Domatesler ve yeşil biber küçük küçük doğranır.

Yeşil soğanlar ve maydanozlar da çok ince kıyılır.

Kuru soğan mümkün olduğunca küçük doğranarak biraz tuzla ovulur.

Bütün malzeme geniş bir kaba alınır, iri kırılmış cevizler, zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilir.

Göz kararı yaklaşık 1 yemek kaşığı sumak da eklenir.

Karıştırılarak servis tabağına alınır.

Zeytinyağının ve nar ekşisinin miktarını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz

ÇİKOLATALI PUDİNG TARİFİ

ÇİKOLATALI PUDİNG TARİFİ

MALZEMELER

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı kakao

2 dolu yemek kaşığı un

2 dolu yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağı

NASIL YAPILIR?

Uygun bir tencereye, vanilya ve tereyağı hariç puding için gerekli olan diğer malzemeleri alalım.

Orta ateşte, bir çırpma teli yardımıyla devamlı karıştırarak pişirmeye başlayalım.

Kıvam alıp, göz göz olmaya başlayınca birkaç dakika daha karıştırarak pişirelim.

Ateşten aldığımız pudingin içine vanilya ve tereyağı ilavesini yaparak, mikserle bir kaç dakika çırpalım. Burada tel çırpıcı da kullanabilirsiniz ancak mikser ile kıvamı daha güzel olacaktır.

Hazır olan pudingi kepçe yardımı ile kaselere aktaralım. Ben kullandığım kaseler ile 4 kase elde ettim.

Oda sıcaklığına gelen pudingimizi buzdolabına kaldırarak bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.

Güzelce dinlenen ve soğuyan pudinglerimizi dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.



Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (8 Nisan 2021)