Gündem Bugün sağlık ocağı ve eczaneler açık mı?

Bugün sağlık ocağı ve eczaneler açık mı?

Paylaş
Bugün sağlık ocağı ve eczaneler açık mı?

Bugün resmi bayramların en anlamlısı olan Cumhuriyet Bayramı'nın 95. yılını kutluyoruz. Her resmi tatilde olduğu gibi vatandaşlar devlet dairelerinin, sağlık ocaklarının ve eczanelerin açık olup olmadığını araştırıyor. İşte detaylar...

Ulu Önder Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95. yıl dönümündeyiz. Bugün resmi törenler yapılacak ve tüm Türkiye'de bayram coşkuyla kutlanacak. Vatandaşlar bir yandan bayramı kutlarken bir yandan da devlet dairelerinin, sağlık ocaklarının ve eczanelerin açık olup olmadığını araştırıyor.

Haberin Devamı

29 EKİM'DE SAĞLIK OCAKLARI VE ECZANELER AÇIK MI?

Yönetmeliğe göre sağlık ocakları resmi tatil günlerinde en az iki personelle 09.00 / 12.00 saatleri arasında nöbet tutacaktır;

Resmi tatil ve Cumartesi - Pazar günleri tutulacak nöbet hizmetlerinin süresi günlük 3 saat olup 9.00 / 12.00 saatleri arasında tutulacaktır. İl Sağlık Müdürlükleri bölgenin şartlarına göre bu 3 saatlik nöbet süresini süreklilik esasına uygun olarak ve nöbetin disiplin ve anlamını bozmayacak şekilde ve bölge halkına duyumunu yaparak başka saatler arsında da düzenleyebilir.

ECZANELER AÇIK MI?

Resmi tatil günlerinde yalnızca nöbetçi eczaneler açık olacak.

Alışveriş merkezlerindekiler de dahil olmak üzere eczaneler bağlı olduğu bölgedeki eczane çalışma gün ve açılış kapanış saatlerine uymak zorundadır. Birden fazla eczane bulunan yerlerde, belirlenen çalışma saatleri dışında ve resmî tatil günlerinde yalnız nöbetçi eczaneler açık kalır.

Haberin Devamı