Pratik Bilgiler Bulaşık makinesi nasıl temizlenir? Bulaşık makinesi temizleme yöntemleri

Bulaşık makinesi nasıl temizlenir? Bulaşık makinesi temizleme yöntemleri

Paylaş
Bulaşık makinesi nasıl temizlenir? Bulaşık makinesi temizleme yöntemleri

Mutfağımızın olmazsa olmazı olan bulaşık makinesi temizliği oldukça önem taşır. Bulaşıklarımızın daha hijyenik olmasını sağlamak amaçlı kullandığımız bulaşık makinesinin zamanla içerisinde biriken yağlar, yemek kalıntıları ve deterjan kalıntıları nedeniyle hijyenikliğini yitirmeye başlayabilir. Bu nedenle alınacak olan önlemler sayesinde hijyen problemine engel olabiliriz. Eğer "bulaşık makinesi nasıl temizlenir, bulaşık makinesi temizleme yöntemleri" arıyorsanız detaylar haberimizde.

Bulaşık makineniz kokuyor ve içerisinde çıkmayan lekeler mevcutsa çamaşır makinesini temizleme yöntemleriyle bu problemlerden kurtulabilir ve daha hijyenik hale getirebilirsiniz. Bulaşık makinesi nasıl temizlenir merak ediyor ve bulaşık makinesi temizleme yöntemleri öğrenmek istiyorsanız haberimize göz atın.

Haberin Devamı

Bulaşık makinesi nasıl temizlenir? Bulaşık makinesi temizleme yöntemleri

  • Bulaşık makinesi içerisinde kalan yemek artıklarını sürekli temizlemeye özen gösterin.
  • Yumuşak ve nemli bir bezle oluşan lekeleri silin.
  • Marketlerde satılan bulaşık makinesi temizleme tabletleri veya sıvıları makine temizliğinde oldukça işe yarayan bir yöntemdir.
  • Bulaşık makinesi filtresini 20 - 30 yıkamada bir temizlemeye özen gösterin.
  • Doğal temizlemek istiyorsanız makinenizi çalıştırdığınızda içerisine karbonat ve sirke koyun.
  • Limon tuzu çamaşır makinesi temizliğinde oldukça işe yarayan bir yöntemdir. Makineniz boşken limon tuzu ile kısa programda çalıştırın. Böylece tabak ve bardaklarınız çizilmemiş olur.