Spor Bulaşık yıkayıp maça hazırlanıyorlar

Bulaşık yıkayıp maça hazırlanıyorlar

Paylaş
Bulaşık yıkayıp maça hazırlanıyorlar

Bulaşık yıkayıp maça hazırlanıyorlar

Süper Lig’de bir dönem Ege’yi başarıyla temsil eden ve Fenerbahçe’yi sahasında 6-1 yenen tek Türk takımı olma unvanını elinde bulunduran Aydınspor’un içinde düştüğü son durum yürekleri sızlatıyor.

Haberin Devamı

Son beş yılda kentin ilgisizliği, maddi sıkıntıların had safhaya ulaşmasıyla çok zor günler geçiren Aydınspor, Türkiye’deki binlerce kulübünün yaşamadığı günleri yaşıyor.

Aydın Belediyesi’ne ait Hüseyin Aksu Tesisleri’nde kalan ve ligdeki son dört maçın tamamlanmasını iple çeken Aydınsporlu futbolcular, imece usulü hem kulübün işlerini görüyor, hem de karınlarını doyurmaya çalışıyor.

Tesislerde son olarak elektriklerinin kesilmesi ile çamaşırlarını leğen içinde kendileri yıkayan, aralarında topladıkları borç para ile aldıkları yiyeceklerle karınlarını doyuran, nöbetleşe bulaşık yıkayan futbolcular kentin ilgisizliğine isyan ederken, son olarak pazar günü 3-2 kazandıkları maçın ardından ’Onurluyuz biz terk etmedik" pankartını maç sonunda taşıdılar.

Haberin Devamı

KULÜP MÜDÜRÜ VE OĞLU TAKIMI AYAKTA TUTUYOR

Mazisi başarılarla dolu Aydınspor’u Kulüp Müdürlüğü yapan Muammer Kırmızı yönetiyor, oğlu Erman Kırmızı da antrenörlük yaparak takımı maçlara hazırlıyor.

Kendilerini cezaevi şartlarından bile kötü koşullarda hissettiklerini söyleyen futbolcular, Aydın halkının bu kadar duyarsız olmasına isyan ediyor.
Kulüp başkanı Ufuk Gezeroğlu’nun kulübe uğramadığını, her gün nöbetleşe yemek yapmak, çamaşır yıkamaktan utanç duyduklarını söyleyen futbolcular, durumlarını görmek isteyenleri tesislere davet ettiler.

Başkan Ufuk Gezeroğlu, futbolcuların yaşadıklarının doğru olduğunu ancak tek başına her şeye müdahale edemediğini belirtti.
Aydın’da çalmadık kapı bırakmadığını söyleyen Gezeroğlu, "Yaşadıklarım kabus gibi. Ben Fenerbahçe Kulübü’nde müdürlük yapmış bir insanım. Aydınspor’un bu hale geleceğini aklımı ucundan geçirmemiştim. Gücüm yettiğimce bir şeyler yapmaya çalıştım, ama ben de bittim" dedi.

Suat Deniz / AA