Siyaset Bülent Arınç'tan Kenan Evren açıklaması
Paylaş
Bülent Arınç'tan Kenan Evren açıklaması

98 yaşında vefat eden Kenan Evren'in ölümüyle ilgili konuşan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'tan çarpıcı açıklamalar geldi: '1975 yılında bir konuşmasına karşı çıktım, kim bu çocuk dediğinde...'

İşte Bülent Arınç'ın gazetecilerin sorularına verdiği cevaplar:

Haberin Devamı

Hükümet temsilcisi olarak birisi Ankara'da Kenan Evren'in cenaze töreninde bulunur mu bilemiyorum. Başbakanlık müsteşarlığının bu konuda bir hazırlık yapıp yapmadığını da bilmiyorum.

SİZ DE DARBEDEN MUZDARİP BİRİSİ MİSİNİZ?

Yaramı deşmeyin yahu. 98 yaşında vefat etti. Uzun süredir tedavi altındaydı. Emri hak yerini buldu. Adaletin en eşit olduğu nokta ölümdür. Kenan Evren'in vefatıyla ilgili söylenecek şeyler de az çok bellidir. Darbe yaparak parlamentoyu kapatan siyasileri yasaklayan kişi hakkında şahsen olarak söylenecek sözler de farklıdır.

Hükümetimiz adına bir söz söylemem gerekirse şu ana kadar söylenen şeyler dışında bir şey söylemek istemiyorum.

Şahsen ifade edeyim 12 Eylül 1980 darvesi sırasında MSP Manisa İl Başkanıydım. Çocuğum da yeni doğmuştu. Kapımızın önüne asker polis karışık ekip geldi. Siyasi yasak nedeniyle 7 sene hiç bir siyasi faaliyette bulunmadım. Parti levhasının indirilmesi sırasında olaylar yaşandı.

Haberin Devamı

12 EYLÜL'Ü ALKIŞLAYANLARDAN DEĞİLİM

12 Eylül darbesini alkışlayanlardan değilim. Gözaltında kaldım. 1985 yılında bizzat yukarıdakilerin talimatıyla yargılandım 4 yıl hapis cezası aldım. Eskişehir'de sürgün cezası aldım.

Bu darbe yasasından mağdur olan her fert gibi ben de bunun mücadelesini verdim. İki yüzlü olmamak lazım. O darbe günü alkış tutanları biliyorum. 5-6 bin kişinin ölümüne neden gözyumuldu? Onu boşver bak ortalık süt liman dediler. Manisa'da gelip hükümet konağında konuşan Evren'i alkışlayan ve onusevenleri de unutmadık.

"1975'TE KONUŞMASINA KARŞI ÇIKTIM, KİM BU ÇOCUK DEDİ"

Kenan Evren de Manisalı. 1975 yılında yaptığı konuşmasına karşı çıktım. Kim bu çocuk denildiğinde de Refah Partisi'nin milletvekili demişlerdi.

İdamla yargılandığı dava sırasında isminin caddelerden okullardan kaldırılması gündeme geldi. Manisa'daki Kenan Evren Sanayi Sitesi isminin kaldırılmasına da yanaşmadılar.

"GÜZEL ŞEYLER SÖYLEMEK DURUMUNDA DEĞİLİM"

Vefatından ne hissettiniz diye soracaksanız darbeye alkış tutmuş insanlara sormanız lazım. Bunların sayısı da az değildir. Onun hakkında güzel şeyler söylemek durumunda değilim. Ama onun hakkındaki görüşlerimi de derunumda saklarım. Allah rahmete müstahak olanlara rahmet etsin.

Haberin Devamı