Magazin Bülent Ersoy'un Asya şubesi!

Bülent Ersoy'un Asya şubesi!

Paylaş
Bülent Ersoy'un Asya şubesi!

Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan Singapur asıllı performans sanatçısı Ming Wong, Bülent Ersoy'dan esinlenerek yarattığı 'Bülent Wongsoy' karakteriyle gösteriler düzenliyor

Ming Wong, kılıktan kılığa girmesiyle meşhur olan bir performans sanatçısı... Gösterilerde taklit edeceği karakterlerini ağırlıklı olarak sinemadan, şarkıcılardan ve oyunculardan seçen sanatçının son gözdesi Bülent Ersoy oldu.

Bülent Wongsoy
olarak adlandırdığı karakteriyle gösteriler düzenleyen Ming Wong, performanslarında Bülent Ersoy’un yaşamını ve sanat hayatını sergiliyor.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer18402","18402","201406","18402-148938.jpg","1", "0","Bülent Ersoy'un Asya şubesi");


BÜLENT ERSOY'UN FİLMİNİ ÇEKECEK

Bülent Ersoy’un 70’lerde başlayan kariyerinden günümüze kadar bütün dönemlerini performanslarında sergileyen Wong, Ersoy’un hayatını konu alan bir sinema filmi de çekeceğini ve başrolünde oynayacağını belirtti. Ming Wong’un, Bülent Wongsoy karakteriyle çektiği, Bülent Ersoy’un tutuklanışını anlatan bir kısa filmi de bulunuyor.

ALBÜM KAPAKLARININ AYNISINI YAPTI


Fotoğraflarıyla Bülent Ersoy’un albüm kapaklarının birebirini yapan Ming Wong, internet sitesinde İngilizce, Türkçe ve Almanca olarak yayınladığı mesajda, “Değerli kardeşlerim. Benim adım Bülent Wongsoy. Ben bir divayım. Berlin'de bu kimsenin umurunda değil ama bugün size hikayemi anlatmak istiyorum. Beni susturmayı denediler. Ama sesimi duyurmaya devam edeceğim. Benim şarkılarım sonsuza kadar yaşayacak” ifadesini kullandı.

Sanat eğitimini Singapur’daki Nanyang Academy’de başlayan Ming Wong, eğitim hayatını Londra’daki School of Art’da devam ettirdi. Dünya çapınca birçok ülkede gösteriler düzenleyen sanatçı, 53'üncü Venedik Film Festivali'nde de özel ödüle layık görüldü.

İHA

Haberin Devamı