Dünya Bulgaristan'da Hebdo gözaltısı

Bulgaristan'da Hebdo gözaltısı

Paylaş
Bulgaristan'da Hebdo gözaltısı

Fransa'nın başkenti Paris'te Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştiren Kouachi kardeşlerin suç ortağı olduğu iddia edilen bir Fransız, Bulgaristan'dan Türkiye'ye geçmek isterken gözaltına alındı

Bulgaristan Ulusal Televizyonunun (BNT) Başsavcılık Sözcülüğü’ne dayandırdığı haberinde, Fritz-Joly Joachin adlı 28 yaşındaki şüpheli hakkında Avrupa genelinde gözaltı emri bulunduğu bildirildi. Joachin'in Fransa’ya iadesi için prosedürün başlatıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Bulgaristan Başsavcılığı’nın verdiği bilgiye göre, Joachin 1 Ocak’ta 3 yaşındaki oğlu Abdel Rahman ile Kapıkule’nin karşısındaki Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı’nda Bulgaristan’dan Türkiye’ye geçmek isterken gözaltına alındı.

Fransız savcılık makamlarının iki ayrı gerekçeyleJoachin'in iadesini talep ettiği ifade edildi.

Bulgaristan’daki Haskovo (Hasköy) Savcılığı’na ulaşan ve Joachin'in eşinin iddiasına dayalı ilk iade talebi, Joachin'in oğlunu annenin izni olmadan sınır dışına çıkartmasına ilişkin. Joachin'in 1 Ocak’ta bu nedenle sınır kapısında durdurulduğu bildirildi.

Bulgaristan’a 12 Ocak’ta ulaşan Paris Savcılığı kaynaklı diğer iade talebinde ise zanlının "komplo kurmak ve terörist eylemler planlamaktan" arandığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Joachin'in gözaltında tutulduğu Hasköy şehrindeki bölge mahkemesinin, iade prosedürü ile ilgili kararını 16 Ocak’ta alması bekleniyor.

AA