Spor Bundesliga'da skandal hata

Bundesliga'da skandal hata

Paylaş
Bundesliga'da skandal hata

Bundesliga'da haftanın açılış maçında hakem skandalı yaşandı

Bundesliga'da dün akşam oynanan Hoffenheim-Bayer Leverkusen maçında hakemin delik olan yan ağlardan kaleye giren topu gol olarak değerlendirilmesi üzerine, karşılaşmanın tekrarlanması istendi.

Bayer Leverkusenli futbolcu Stefan Kiessling, 70. dakikada bir korner atışında topu kafayla kaleye gönderdi, ancak meşin yuvarlak yandan auta çıktıktan sonra delik olan yan ağlardan kaleye girdi.

Maçın hakemi Felix Brych, Hoffenheimlı oyuncuların itirazlarına rağmen verdiği gol kararıyla bir skandala imza attı. Bayer Leverkusen, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Hoffenheim takımının sportif sorumlusu Alexander Rosen, "skandal" olarak değerlendirdiği pozisyonla ilgili itirazda bulunacaklarını belirterek, bu tuhaf olayı mutlaka protesto edeceklerini bildirdi.

Hoffenheim Teknik Direktörü Markus Gisdol da maçın tekrarlanacağına inandığını dile getirdi.
BANA KİMSE DEMEDİ Kİ
Hakem Brych ise pozisyonda kuşkuları olduğunu belirterek, "Bana ki ifadelerini kullandı.

Bayer Leverkusen Sportif Direktörü Rudi Völler, karşılaşmayı bu şekilde kazanmak istemediklerini ifade ederken, kafa topuna vuran Stefan Kiessling de ilk an topun kaleye girmeyeceğini düşündüğünü belirtti ve "Daha sonra herkes yanıma koştu ve bana sarıldı" ifadesini kullandı. Kiessling, pozisyonun gol verilmesine şaşırdığını belirtti.

Dünyaca ünlü eski hakemlerden Markus Merk de karşılaşmanın tekrarlanmasını istedi. Hukukçu olmadığını, ancak bir futbol adamı olarak oyunda adaletten yana olduğunu dile getirdi. Merk, "Maçın tekrarlanmasından başka bir karar olmaz" diye konuştu. Bu konuda hakemin ve oyuncunun suçlanamayacağını belirten Merk, "Bu kesinlikle talihsiz bir durum" değerledirmesinde bulundu.
19 YIL ÖNCE DE OLMUŞTU
Bu olaya benzer durum, 23 Nisan 1994 tarihinde oynanan Bayern Münih-Nürnberg maçında yaşanmıştı. Bayern Münihli Thomas Helmer, topu kalenin yanından auta göndermesine rağmen hakem pozisyonu gol olarak değerlendirmiş ve takımı, karşılaşmadan 2-1 galip ayrılmıştı. Nürnberg'in itirazı sonucu tekrarlanan maçı Bayern Münih bu kez 5-0 kazanmıştı.

Halen özel televizyon kanalı Sport 1'de futbol yorumcusu olan Helmer de Hoffenheim-Bayer Leverkusen maçının tekrarlanması gerektiğini söyledi. Pozisyonu değerlendiren Helmer, "Saniyelik bir olay. Oyuncu olarak topun gol olup olmadığını bilmiyorsun. Kiessling de o an ne yapacağını ve ne olduğunu düşünmüştür. Bu saniyeler önemli" ifadesini kullandı.

Helmer, nasıl bir karar verileceğini merak ettiğini kaydetti.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer12663","12663","201310","12663-74378.jpg");