Spor Bundesliga'dan ayrılmak hata olurdu

Bundesliga'dan ayrılmak hata olurdu

Paylaş
Bundesliga'dan ayrılmak hata olurdu

Transfer döneminde adı Galatasaray ile anılan Bayern Leverkusen'in Türk kökenli Alman futbolcusu Emre Can, "Türkiye'den teklifler vardı. Ancak daha gencim. Kendimi geliştirmem gerek. Bu nedenle Bundesliga'dan ayrılmam hata olurdu" dedi

Bayern Münih'ten Bayer Leverkusen'e transfer olan Türk kökenli Alman futbolcu Emre Can, hedeflerini anlattı.

Bayer Leverkusen gibi önemli bir takıma geldiği için çok mutlu olduğunu belirten Emre Can, "Türkiye'nin önemli takımlarından teklif aldım. Ama ben Almanya'da kalmayı istiyordum. Çünkü daha yaşım genç. Futbolumu geliştirebilmek için Bundesliga gibi güçlü bir ligin daha uygun olduğunu düşünüyorum. Ailemin de Almanya'da yaşaması kararımda etkili oldu. Ayrıca Bayer Leverkusen hem Bundesliga'da, hem de Şampiyonlar Ligi'nde büyük hedefleri olan bir takım. Yani Leverkusen her şeyiyle kafama tam olarak uyuyor. En doğru kararı verdiğime inanıyorum" dedi.

"TÜM GÜCÜMLE LEVERKUSEN İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM"


Kariyerindeki Bayern döneminin artık geride kaldığını ve her şeyini Leverkusen için vereceğini belirten Emre,
"Takıma katılalı 2-3 hafta oldu. Alışma dönemi geçiriyorum. Şu ana kadar fazla forma şansı bulamadım. Ama bu çok doğal. Çünkü burada tamamen farklı bir sistemde oynuyoruz. Zamanla bunu uyum sağlayıp formayı alacağıma inanıyorum. Zaten başta Ömer olmak üzere takımdaki tüm oyuncular ve teknik heyet beni çok sıcak karşıladı. Beni hemen aralarına almalarına çok sevindim" diye konuştu.

"KULÜP 10 NUMARAYI VERDİ"

Takıma geldiğinde kendisine 10 numaralı formayı teklif ettiklerini söyleyen Emre, "Benim gibi yeni ve genç bir oyuncuya bu önemli numarayı vermeleri, bana olan güvenlerini gösteriyor. Bu ekstra motivasyon demek. Bu güveni karşılıksız bırakmak için tüm gücümle çalışıyorum. Ama forma numarası çok önemli değil. Önemli olan sahada ne yaptığın. Takımda benim pozisyonumda iyi oyuncular var. Hepimiz formayı alıp Leverkusen'e katkıda bulunmak istiyoruz. Ben rekabetten çekinmiyorum" diye konuştu.

Yıldız futbolcu idolünün Zidane olduğunu ifade etti.

DHA

Haberin Devamı