Yaşam Bunlar da 'ekmek melekleri'

Bunlar da 'ekmek melekleri'

Paylaş
Bunlar da 'ekmek melekleri'

Kayseri'de ekmek fırını işleten Zahide Beyaz, erkek ustalardan işi öğrenerek, fırınında ekmek çıkarmaya başladı. 2 yıldır işi öğrettiği yeğeni Zahide Kabal ile ekmek yaptıklarını belirten Beyaz, müşterilerinin kendilerine 'Ekmeğin Melekleri' dediğini söyledi

Sahabiye Mahallesi’nde bulunan Dadaloğlu Ekmek Fırını’nın işletmecisi 40 yaşındaki Zahide Beyaz, 2 yıl önce fırında ekmek yapacak usta bulmakta zorluk çekince kendisi ekmek yapmaya karar verdi. Bir süre erkek ustalardan eğitim alan Beyaz, daha sonra patronu olduğu fırında işçi olarak da çalışmaya başladı.

Haberin Devamı

2 yıldır fırınında hem patronluk hem de işçilik yapan Zahide Beyaz, "Fırıncılık genelde erkek işi olarak görülür. Ama iş başa düşünce kadınların da erkek işi denilen mesleklerin altından başarı ile kalktıklarını gösterdim.

Artık usta diye bir sıkıntım yok. Fırının hem patronluğunu hem de işçiliğini yapıyorum. İlk zamanlar işi öğretecek usta bile bulamadım. Ama mücadele ettim ve zoru başardım" dedi.

’EKMEĞİN MELEKLERİ’

Ekmeye kadın elinin değmesi ile birlikte işlerinin de arttığını öne süren Beyaz, bunun üzerine yeğeni 20 yaşındaki Zahide Kabal’a da ekmek yapmayı öğrettiğini ve birlikte çalıştıklarını anlattı.

Müşterilerinin kendilerine ’Ekmeğin melekleri’ dediğini ifade eden Beyaz, "2 yıldır, iki bayan fırında hem hamur açıyoruz, hem kesiyoruz hem de pişiriyoruz. Ekmeğin yanısıra çeşitli pideler de yapıyoruz. İşimizi seviyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

DHA