Bilim - Teknoloji Bunlara inananlar hala var!
Paylaş
Bunlara inananlar hala var!

"Oyun oynayan kişi" deyince aklınıza hala bunlar geliyorsa, biraz eskide kalmışsınız demektir!

Oyun meraklılarının şişman, odasından çıkmayan, kötü kokan, içine kapanık insanlar olduğuna dair kalıplaşmış bir yargı vardır. Ancak aslında çoğu oyun tutkunu, sadece eğlenmek isteyen, normal bir insandan farklı değil. Böyle bir yargının boş yere oluşmadığını düşünüyor olabilirsiniz. Elbette, belirli bir zaman diliminde bu klişe gerçeğe dönüşmüş olabilir, ancak oyuncularla ilgili çoğu klişenin ortaya çıkma nedeni, sesi diğerlerine göre daha çok çıkan azınlık.

İşte günümüzde artık doğru olmayan, en kötü 3 oyuncu yalanı.

Efsane: Oyun tutkunları genç erkeklerdir

Oyun meraklısı deyince okuldan eve geldiği gibi çantasını bir kenara fırlatıp, Xbox'unun veya PS4'ünün önünde saatlerini harcayan gençler akla gelir. Bu gerçekten yaşansa da, elbette tüm oyun endüstrisini temsil etmiyor. Entertainment Software Association'ın 2014'te yaptığı bir araştırma, oyun severlerin yüzde 71'inin 18 yaşın üzerinde olduğunu, ortalama oyuncu yaşının 31 olduğunu gösterdi. Eğer sadece erkeklerin oyun oynadığını düşünüyorsanız, bu fikrinizi de değiştirmeniz gerekebilir çünkü oyuncuların yüzde 48'i kadın.


Efsane: Oyun tutkunları tembeldir

Efsane: Oyun tutkunları tembeldir

TV'de bir dizinin tüm sezonunu bir kerede izlemek, normal bir şey... Kitap üstüne kitap okumak da öyle. Facebook, Twitter veya Instagram'da saatler öldürmek mi? Bunu zaten herkes yapıyor. Ancak oyuna harcadığınız zaman yüzünden bir anda hayatta peşinden gittiği hiçbir şey olmayan veya hedefi olmayan "ezik" etiketini üzerinizde bulabiliyorsunuz.

Bazı insanların hayattan kaçmak için kendini oyunlara verdiği doğru. Ancak aynısı TV programları ve kitaplar için de geçerli.

Efsane: Oyun severler sosyal değildir

Oyuncular, hacker'lar, programcılar gibi birçok tür kullanıcı, bu gruba girebilir. Bu kullanıcıların ortak noktası ise klavye, fare ve bir monitörün karşısında zaman geçirmeyi sevmeleridir. Bazılarına göre bu kişiler içine kapanıktır, bazılarına göre sosyalleşme konusunda sorunları vardır.

Ancak kişiliği oyunlarla bağdaştırmanın ne kadar doğru olduğu tartışmalı. İçine kapanık, konuşmaktan korkan oyun meraklılarına rastlamış olabilirsiniz, peki ya oyun oynadığını farkında olmadığınız normal insanlara ne demeli? Bu arada ABD'de yapılan bir araştırmanın nüfusun yüzde 50'sinin içe dönük olduğunu söylediğini de hatırlatalım.

Haberin Devamı

Resimlerle: 2014'ün en iyi 30 ücretsiz oyunu!

Kaynak: CHIP Online