Gündem Bünyamin'e özgürlük yürüyüşü

Bünyamin'e özgürlük yürüyüşü

Paylaş
Bünyamin'e özgürlük yürüyüşü

Suriye'de 26 Kasım'da kaçırılan ve bu akşam saatlerinde serbest bırakılan Milliyet gazetesi fotomuhabiri Bünyamin Aygün için meslektaşları Beyoğlu Galatasaray Lisesi önünde bildiri okudu. Tünel'e yapılan yürüyüşe polis ilk başta müsaade etmedi ancak yapılan görüşmelerin ardından izin alındı. Gazeteciler sloganlar eşliğinde Tünel'e yürüdü

Bünyamin Aygün’ün meslektaşları ve basın meslek örgütleri tarafından oluşturulan “Bünyamin Aygün’e Özgürlük İnisiyatifi” tarafından düzenlenen yürüyüşte tüm yetkililere Bünyamin Aygün’ün serbest bırakılması için 'daha baskın bir şekilde harekete geçmeleri' çağrısında bulunuldu.

'BÜNYAMİN AYGÜN ONURUMUZDUR'

Galatasaray Lisesi önünde toplanan, Aygün’ün Gümüşhaneli hemşehrilerinin de destek verdiği gruptakiler, "Arkadaşımızı geri istiyoruz", "Bünyamin’i unutma", "Gazetecilere özgürlük" ve "Bünyamin Aygün onurumuzdur" pankartları açarak slogan attı.

FİKRET BİLA: SAĞLIK DURUMU İYİ


Yürüyüşe destek veren yazar Fikret Bila da en son aldığı bilgiye göre Bünyamin Aydın’ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, görüşmeleri daha çok resmi kanallardan gerçekleştiğini söyledi. Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı’nın bu konudaki tavsiyelerinin bu yönde olduğunu aktaran Bila, Bünyamin Aygün’in kısa sürede serbest kalmasını umduğunu kaydetti

BASIN BİLDİRİSİNİ AHMET ŞIK OKUDU


Gazeteci Ahmet Şık'ın basın bildirisini okumasının ardından Galatasaray Meydanı'ndan Tünel'e kadar yapılması planlanan yürüyüşe polis ilk başta izin vermedi ancak görüşmelerin ardından izin alındı ve yürüyüş gerçekleştirildi.

GÜMÜŞHANELİ HEMŞEHRİLERİ DE SLOGANLAR ATTI

Bünyamin Aygün'ün hemşehrileri olan Gümüşhaneliler de "Bünyamin Aygün Gümüşhane seninle" sloganı attı.

Yürüyüşe TGS de destek verdi.