Gündem Burada ne eksik?

Burada ne eksik?

Paylaş
Burada ne eksik?

Sivas'ta yeni binasında hizmete giren sağlık ocağında vahim bir hata var

Sivas'ta eski yerinden yeni hizmet binasına taşınan Mehmet Akif Ersoy Sağlık Ocağı'nın yeni tabelasında, İstiklal Marşı'nı da yazan ünlü şairin soyadı unutuldu. Hataya, Sağlık Bakanlığı ile yazışmaları yapan memurun neden olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Mehmet Akif Ersoy’un adını taşıyan mahalledeki sağlık ocağında ilginç bir unutkanlık olayı yaşandı. 2004 yılından bu yana bir apartmanın zemin katında hizmet veren Mehmet Akif Ersoy Sağlık Ocağı, 2008 yılı kasım ayında Sivas Belediyesi ve Sağlık Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı yeni binaya taşındı. Önceki yerinde ‘Mehmet Akif Ersoy Sağlık Ocağı’ yazısının yer aldığı yeni hizmet binasına asılan yeni tabelada soyadı unutularak sadece ‘Mehmet Akif Sağlık Ocağı’ ibaresi yer aldı.

ONAYLANDI BİR KERE!

Olayın Sağlık Müdürlüğü’ndeki personelin yazışma hatasından kaynaklandığı ortaya çıktı. Yeni binaya taşınma sürecinde görevli memurun Sağlık Bakanlığı’na işlemlerle ilgili gönderdiği yazıda unutkanlık sonucu ünlü şairin soyadını eklemediği belirlendi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı’nın da dikkat etmeden yazıyı gönderildiği şekli ile onaylaması yüzünden soyadı sonradan eklenemedi. Bakanlığın onayının ardından sağlık ocağının tabelası ‘Mehmet Akif Sağlık Ocağı’ şeklinde asıldı. Konuyla ilgili konuşan İl Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan, “Bu tamamen bizim memurların unutkanlığı sonucu yaşanmış bir olaydır. Memurumuz, Bakanlık ile yaptığı yazışmada ‘Mehmet Akif Ersoy’ yazacağı yerde soyadını eklemeyi unutup ‘Mehmet Akif’ yazmıştır. Burası zaten kısa bir süre sonra aile sağlığı merkezi olarak yeniden düzenlenecek. Biz de isimde yaşanan hatayı yeni düzenlemeyle gidereceğiz” dedi.

Mahallede yaşayanların ise bugüne kadar tabelaya dikkat etmediği görüldü.

Halife YALÇINKAYA- Gökhan CEYLAN/SİVAS, (DHA)