Siyaset 'Burada Recep Bey hukuku var'
Paylaş
'Burada Recep Bey hukuku var'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da öğrencilerin polis karşısında gördüğü muameleden ötürü Başbakan'a sert eleştiriler yöneltti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın rektörlerle buluşmasını protesto eden, kimseyi dövmeyen, taş atmayan, sadece yürüyüş yaparak seslerini duyurmak isteyen gençlere, polisin biber gazı, cop ve tekmelerle saldırdığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Eksik olan tank, top ve tüfek. Onlar da olsa zaten tam savaş ilan edilecek," dedi.

AKP iktidarının, ‘ileri demokrasi’ sözünü ağzından düşürmediğini ancak bu tavrın ileri demokrasi ile bağdaşmadığını savunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"O FOTOĞRAFLARI ACABA RECEP BEY DÜNYAYA NASIL ANLATACAK?"

"O genç kızın polis copları altında tekme, tokat dövülmesini ve onun fotoğraflarını acaba Recep Bey dünyaya nasıl anlatacak? Bizim bildiğimiz siyasetçi eleştiriye açık olan insandır.

Siyasetçinin övgüden çok eleştiriye ihtiyacı vardır. 'Doğrusu nedir, eğrisi nedir, toplumun tepkisi nedir, onu öğreneyim' dersiniz. Hayır! Başbakan eleştirilemez, Başbakan'ı eleştiremezsiniz.

Başbakanı eleştirenler bu tür hareketlere katlanırlar. Zaten bunun gereği de büyük bir ihtimalle Başbakan'ın talimatıyla oluyordur. Dönüp sormamız lazım Sayın Başbakan'a, sen kimsin ki eleştirilemez noktaya kendini oturtuyorsun?"

"YOK KARDEŞİM; BURADA RECEP BEY'İN HUKUKU VAR"

Anayasa'nın 34. maddesinin herkese önceden izin almadan silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı tanıdığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Anayasal hakkını kullanan birisine böyle şiddet uygulanır mı?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu, "Bir de bunlar diyorlar ki 'bu memlekette Anayasa var, bizde demokrasi var, hukukun üstünlüğü var'. Yok kardeşim burada üstünlerin hukuku var, Recep Bey'in hukuku var. Recep Bey'in hukukuna da 'ileri demokrasi' diyorlar bence 'coplu demokrasi' deseler daha iyi olur" diye konuştu.

“HANİ BURASI MİLLETİN MECLİSİYDİ?”

Protestoda bulunan gençlerden dördünün bugün TBMM'ye geldiğini ancak içeri alınmadıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Hani burası milletin Meclisiydi? Hırsızlık yapsa içeri girer, bir sorun yok o zaman.

Hayali ihracat yapsa AKP'den milletvekili olur. Naylon fatura düzenlese bir de bakan olur. Ne yapmış bu gençler Allah aşkına. Yürüyüş yapan genci zaten dövdün yeteri kadar şimdi de Meclise sokmuyorlar. O gençlerin tamamına sahip çıkacağız, bunu Recep Bey de izlesin," şeklinde seslendi.

"NASIL OLUYOR DA NÜFUSUNUN YARISINI OLUŞTURAN KADINLARDAN BİR TEK VALİ BİLE ÇIKMIYOR"

"Türkiye'deki bütün kadınlara söz veriyorum: siyasette daha fazla yer alacaksınız ve siyasette güç olacaksınız. 4 milyon kadınımız okuma yazma öğrenmedi ama üniversite bitiren milyonlarca kadınımız var.

81 ilin valisi içinde bir kadın bile yok. 439 Vali yardımcımız var, kadın sayısı sadece 10, 852 kaymakamdan sadece 15'i kadın. Bunlar okumadılar mı? Okudular, iyi eğitim aldılar. Nasıl oluyor da nüfusunun yarısını oluşturan kadınlardan bir tek vali bile çıkmıyor. İlaç için bir kadın vali yok. Evini yöneten kadın ili mi yönetemeyecek? Belediyeleri yöneten kadın ilçeyi yönetemeyecek mi?"

Haberin Devamı