Spor Burak, İstanbul'da rekor peşinde

Burak, İstanbul'da rekor peşinde

Paylaş
Burak, İstanbul'da rekor peşinde

Süper Lig'de deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak Trabzonspor'un golcü oyuncusu Burak Yılmaz, İstanbul'da rekor kırmaya çalışacak

Ligde 30 golü bulunan golcü futbolcu Galatasaray maçında gol atması halinde, 2004-2005 sezonunda 31’inci golünü İstanbul’da atan Fatih Tekke’nin gol sayısını yakalamış olacak.

Burak, 2 gol atması durumunda ise bordo-mavili takımda bir sezonda en fazla gol atan oyuncu unvanını elde ederek, kulüp tarihine geçecek.

FATİH TEKKE DE İSTANBUL'DA ATMIŞTI

Fatih Tekke, 2004-2005 sezonunun 34’üncü haftasında İstanbulspor ile deplasmanda yapılan ve bordo-mavili takımın 5-0 kazandığı karşılaşmada takımının 4’üncü golünü penaltıdan kaydederek, ligdeki 31’inci golüne ulaşmıştı.

Bordo-mavili futbolcu, söz konusu sezonu gol kralı olarak tamamlamış ve 1974-1975 sezonundan itibaren ligde mücadele eden Trabzonspor’da bir sezonda en fazla gol atan oyuncusu olmuştu.

Ligin 29’uncu haftasında İstanbul’da oynanan Beşiktaş maçında 30’uncu golüne ulaştıktan sonra Sivasspor ve Gençlerbirliği maçlarındaki penaltı atışlarından yararlanamayan Burak, 31’inci golüne İstanbul’da ulaşan Fatih Tekke’yi yakalama ve geçme şansını değerlendirmeye çalışacak.

Burak Yılmaz, geçen sezon Trabzonspor’un İstanbul’da Galatasaray ile yaptığı karşılaşmada da gol atmıştı. Şampiyonluk yarışı yapan bordo-mavili takımın 1-0 kazandığı karşılaşmada Burak Yılmaz, 81’inci dakikada takımına galibiyet getiren golü kaydetmişti.

Haberin Devamı