Spor Burak ortalığı karıştırdı

Burak ortalığı karıştırdı

Paylaş
Burak ortalığı karıştırdı

Aslan'ın golcüsü için birbirinden farklı senaryolar, ilginç iddialar ortaya atılıyor

Şampiyonlar Ligi’nde attığı 8 golden sonra Burak Yılmaz’ın adının transfer piyasasında sık sık geçmesi beklenen bir durumdu. Birçok kulüp, golcü oyuncuyla ilgili araştırmalar yapıyor, nabız yokluyor. Ancak Burak’ın transfer hikayesi, alışılmışlardan biraz farklı. 27 yaşındaki forvetle ilgili olarak Napoli, Chelsea, Arsenal ve Liverpool arasında ilginç senaryolar oluştu.

Haberin Devamı

İşte Burak Yılmaz konusunda yaşanan gelişmeler...

Napoli

Her şey Napoli’nin Edison Cavani’yi satabileceğini açıklamasıyla başladı. Takımın başına getirilen Rafael Benitez, Uruguaylı forvetin yerine geçecek için kolları sıvadı. Başkan De Laurentiis’e, Cavani’den gelecek parayla alabilecekleri üç ismi önerdi: Edin Dzeko, Oscar Cardozo ve Burak Yılmaz...

Manchester City’nin yeni çalıştırıcısı Pellegrini, Dzeko’ya şans vermek istiyor. Ayrıca Bosnalı golcünün maliyeti de çok yüksek. Cardozo, 12 milyon Euro’ya bitirilebilecek bir transfer ancak bu isme de ilerlemiş yaşı nedeniyle başkan sıcak bakmıyor. Burak Yılmaz ismi ağır basıyor.

Chelsea

İngiliz devinin Burak Yılmaz’la ilgilenmesinin sebepleri arasında da Cavani ismi var. Mourinho, Abramovich’ten Falcao ya da Uruguaylı forvetin alınmasını istedi. Falco, Monaco’ya imza attı. Cavani ise PSG’ye transfer olmak üzere. Liverpool’un yıldızı Luis Suarez için yapılan girişimler ise sonuçsuz kaldı.

Haberin Devamı

Mourinho’nun elinde iki alternatif var. Ya Manchester United’ın yıldızı Wayne Rooney’yi Chelsea’ye gelmeye ikna edecek ya da yaklaşık 20 milyon Pound’u gözden çıkartıp Burak Yılmaz’a imza attıracak. Mou’nun Burak için yaptığı, “Dünya çapında bir forvet. Her takımda oynayabilir” açıklaması bu nedenle manidar...

Arsenal

Arsene Wenger, bir dönem Galatasaray’la da adı anılan Gonzalo Higuain’i kadrosuna katmak üzere. Ancak onun yanına bir forvet daha almak istiyor. İlk girişimi Wayne Rooney için yaptı.

Ancak Yıldız futbolcunun Manchester United’dan ayrılıp ayrılmayacağı hâlâ netlik kazanmadı. Son gelen haberler Rooney’nin kalacağı yönünde olduğu için Wenger diğer seçeneklere yöneldi.

Liverpool’a Luis Suarez için 30 milyon Pound teklif yaptı ancak geri çevrildi. Bu nedenle Burak Yılmaz, Fransız teknik adamın da radarına girdi.

Liverpool

Luis Suarez’e peş peşe yapılan teklifler, Liverpool Menaceri Brendan Rodgers’ı fazlasıyla endişelendiriyor. Arsenal’in teklifi geri çevrildi ancak Chelsea ve Real Madrid de Uruguaylı yıldızla ilgileniyor.

Özellikle Real Madrid’in kapıyı çalması halinde Suarez’i takımda tutmak imkansıza yakın. Bunun bilincinde olan Rodgers, Suarez’in yerini alacak bir isim için arayışa başladı.

Haberin Devamı

Aston Villa’lı Benteke’yle birlikte Burak Yılmaz ismi gündeme geldi. Özellikle taraftarlar, Şampiyonlar Ligi’ndeki performansından sonra milli yıldızımızın alınmasını çok istiyor.