Spor Burak Yılmaz şoku

Burak Yılmaz şoku

Paylaş
Burak Yılmaz şoku

Sarı-Kırmızılılar'da Burak Yılmaz, 2. yarıda sağ arka adalesinden sakatlanıp, oyundan çıktı. Aslan'ın zorlu maçları, Türkiye'nin de Euro 2016 yolundaki kader sınavları öncesi yıldız forvette yırtık şüphesi bulunuyor! Tecrübeli golcünün durumu ise bugün netlik kazanacak

Galatasaray’ın en önemli gol silahlarından biri olan Burak Yılmaz, zorlu Trabzonspor mücadelesinde sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun ilk 11’de görev verdiği Burak, karşılaşmanın 64. dakikasında Galatasaray’ın atağa çıktığı anda topla yaptığı depar sırasında sağ arka adalesini tuttu. Hemen kenara ‘Beni değiştirin’ işareti yapan Burak, acı içinde yerini Umut Bulut’a bırakmak zorunda kaldı. Cim Bom’un sağlık ekibi, yedek kulübesinde Burak’a buz tedavisi yaptı. Kesin durumunun bugün netlik kazanması beklenen tecrübeli futbolcunun beklenmeyen sakatlığı, hem Aslan’ın hem de Milli Takımımız’ın, Euro 2016 grup elemelerindeki Çek Cumhuriyeti ile İzlanda sınavları öncesi büyük endişe yarattı.

Akıllara geçen sezon geldi

Yıldız forvetin bu sakatlığı, akıllara ise geçen sezonu hatırlattı. Çünkü geçen sezon da Burak, benzer bir adale sakatlığı yaşamış, hatta Rizespor mücadelesinde tam düzelmeden kendisini zorlamış ve sahalara dönmesi bu sebepten gecikmişti. Hatta Cim Bom’un sağlık heyeti, Burak’ı mümkün olduğu kadar riske etmeyip, tedavisini çok dikkatli bir şekilde yapmıştı.

5 kritik maç kaçırabilir

Burak Yılmaz’ın sakatlığının ciddi olması halinde, en az 1 ay sahalardan uzak kalması bekleniyor. Eğer kimsenin istemediği bu durum gerçekleşirse, Galatasaray’ın ve A Milli Takımımız’ın 1 numaralı forveti Burak, bu süreçte toplamda 5 karşılaşmada forma giyemeyecek. Sırasıyla Burak, Cim Bom’un, Gaziantep, Astana (d) ve Başakşehir (d), Ay-Yıldızlılar’ın ise Euro 2016 grup elemelerindeki son iki mücadelesi olan Çek Cumhuriyeti (d) ve İzlanda sınavlarını kaçıracak.

Haberin Devamı