Gündem Burası da orta direğin 'Hawaii'si

Burası da orta direğin 'Hawaii'si

Paylaş
Burası da orta direğin 'Hawaii'si

Marmaris'in Çamlı köyünde bulunan, turkuaz rengindeki denizi ve altın sarısı kumları nedeniyle dünyaca ünlü Hawaii plajlarına benzetilen İncekum, yaz aylarında orta gelirli vatandaşın akınına uğruyor

Marmaris’e yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve kumlarının inceliği nedeniyle "İncekum" ismi verilen plaj, yöre halkının ilk tercihleri arasında yer alıyor. İncekum’a gidenler çam ağaçlarının altında oturup, bir kaç adım sonra turkuaz rengindeki berrak suda yüzme fırsatını yakalıyor.

Haberin Devamı

Çamlı köyü muhtarı Özkan Kalkan, İncekum’un bir çok insan için tutku haline geldiğini söyledi. İncekum’u orta gelir düzeyine sahip yerli halkın ve bölgeye misafirliğe gelen vatandaşların tercih ettiğini belirten Kalkan, "Yabancı turiste ihtiyacımız yok. Bizim halkımız plajı dolduruyor. Zaten bir çok aile de yabancı turist olmadığı için İncekum’a geliyor. İnsanlar gün boyunca iç içe oturmasına rağmen aynı kültür ve geleneklerden olduğu için hiçbir sorun çıkmıyor. Yabancı turistlerin İncekum’u tercih etmemesi için fazla tanıtım yapmıyoruz" dedi.

Köyün karşı tarafında yer alan Sedir Adası’ndaki altın sarısı kumların İncekum Plajı’nda da bulunduğuna dikkati çeken Kalkan, bu özelliğin suya berraklık ve turkuaz bir görünüm sağladığını belirtti.,

Haberin Devamı

Plajda seyyar tuvalet, duş ve soyunma kabinleri bulunduğunu anlatan Kalkan, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na yaptıkları başvurunun kabul edildiğini ve İncekum’un "C tipi" mesire yeri ilan edildiğini bildirdi.

EN İYİ YERİ KAPABİLMEK İÇİN SABAH 7’DE YOLA ÇIKIYORLAR

Yer bulmanın zor olduğu plaja hafta sonu gelenlerin sayısı bini geçiyor. Mangal yakmanın yasak olduğu koyda, vatandaşlar evlerinde hazırlayıp getirdikleri yiyecekleri tüketiyor. Bazı aileler ise yemeklerini birbirleriyle paylaşarak arkadaşlıklar kuruyor.

İncekum’a Marmaris’ten geldiklerini belirten Selma Demir, plajın bölgedeki en güzel denize ve doğal güzelliğe sahip olduğunu belirtti.

Turkuaz rengindeki berrak suyun insanları kendine çektiğini anlatan Demir, "Yabancı turistler burayı bilmediği için daha rahat ediyoruz. Tek sorun ise hafta sonları fazla kalabalık olması. Bir çok kişi en güzel yeri kapabilmek için sabah 7’de yola çıkıyor. İlk gelenler denize yakın en çok gölgeli yeri kapıyor ve gün boyunca rahat bir tatil geçiriyor" dedi.

TATİLCİLER PLAJA TRAKTÖR RÖMORKLARINDA TAŞINIYOR

İncekum Plajı’na gitmek isteyenler, Marmaris-Gökova karayolunun 13. kilometresinden sonra Çamlı köyüne giriş yapması gerekiyor. Köy içerisinden geçtikten sonra asfaltla kaplı yoldan yaklaşık 5 kilometre daha gidildikten sonra plajın bulunduğu koyun girişine ulaşılıyor.

Haberin Devamı

Buradaki park alanına araçlarını bırakan tatilciler 3 lira giriş ücreti ödedikten sonra sıradaki traktörün römorkuna binerek kısa bir yolculuğun ardından İncekum’a ulaşıyor.