Burdur Burdur BİLSEM'in projelerine TÜBİTAK desteği

Burdur BİLSEM'in projelerine TÜBİTAK desteği

Paylaş
Burdur BİLSEM'in projelerine TÜBİTAK desteği

Burdur BİLSEM'in projelerine TÜBİTAK desteği

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Alpaslan Ali Can Bilim ve Sanat Merkezi'nin (BİLSEM) projeleri TÜBİTAK desteği almaya hak kazandı.
Burdur Alpaslan Ali Can BİLSEM, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları ve TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programlarındaki projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Alpaslan Ali Can BİLSEM Müdürü Tuncay Sakar, "Öğretmenlerimiz Özlem Göncü, Gökhan Karaaslan ve Mehmet Parmaksız tarafından hazırlanan projeler, 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programında desteklenen 100 projeden biri, 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları programında ise desteklenen 42 projeden biri olmuştur. 'Teleskoplar Elimizde, İstikbal Göklerde' adlı projede köy okullarındaki astronomiye ilgi duyan öğrencilerin, uzman eğitmen ve proje personeli önderliğinde etkinlikler, gözlemler ve teknoloji desteğiyle astronomi biliminin felsefe, tarih, matematik ve fen bilimleri boyutunda gelişim süreçlerini fark etmelerini sağlamak, araştırma, sorgulama isteklerini teşvik etmek ve bilgiyi görselleştirmelerini sağlamak amaçlanıyor. Proje 15-21 Ağustos 2021 tarihlerinde Burdur ilindeki sosyo-ekonomik düzeyi düşük olan ve 2020-2021 eğitim öğretim yılında 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda okuyan öğrencilerden seçilen 30 öğrenci ile gerçekleştirilecek" dedi.
'Matematik, Felsefe ve Bilişim Disiplinleri ile Mantıklı Kodlama' isimli projenin ise Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde düzenlenecek olan ilk 4005 projesi olacağını aktaran Tuncay Sakar, "23- 28 Ağustos 2021 tarihinde Burdur'da gerçekleştirilecek olan projede Türkiye'nin dört bir yanından BİLSEM'lerde görev yapan matematik, felsefe ve bilişim öğretmenlerine yönelik olacak. Projenin amacı son dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığı'nın özellikle üzerinde durduğu kodlama eğitimlerinin temel yapısı olan mantığın felsefe, matematik ve bilişim derslerine entegrasyonunu sağlayarak mantık bilimi aracılığıyla bilim ve sanat merkezi öğretmenlerini disiplinler arası çalışmalara teşvik etmek ve öğretmenlere kodlama okuryazarlığı kazandırmak. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği içerisinde gerçekleştirilecek olan projede 8 farklı üniversiteden toplam 19 akademisyen/eğitmen görev alacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı