Burdur Burdur Devlet'te beyin tümörü ameliyatı

Burdur Devlet'te beyin tümörü ameliyatı

Paylaş
Burdur Devlet'te beyin tümörü ameliyatı

Burdur Devlet'te beyin tümörü ameliyatı

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - HER yaşta görülebilen beyin tümörüyle ilgili Burdur Devlet Hastanesi'nde kurulan özel ekip tarafından, bazı özel hastanelerde 50 bin liradan başlayıp 300 bin lirayı kadar bulan ameliyatlar ücretsiz yapılabiliyor.

Beyin tümörü hastalarının tedavisi ve ameliyatı için Burdur Devlet Hastanesi'nde üç ayrı branştan oluşan özel bir ekip kuruldu. Beyin cerrahi uzmanı Dr. Engin Düz, Başhekim ve radyoloji uzmanı Dr. Uğur Kesimal ve nöroloji uzmanı Dr. Özlem Düz'den oluşan ekip, birçok özel hastanede 50 bin TL'den başlayıp 300 bin TL'ye kadar yükselen beyin tümörü ameliyatlarını ücretsiz yapıyorlar.

HASTA BİR HAFTADA TABURCU EDİLİYOR

Beyin tümörü görülme sıklığının 100 binde 7.9 oranında olduğunu belirten Dr. Engin Düz, yerleşimleri ölümcül yerlerde, dokunulamaz olarak ifade edilen beyin tümörlerinin de ameliyat edilebildiğini söyledi. Operasyon endikasyonu varsa her tümörün ameliyat edilebileceğini belirten Dr. Düz, ancak bazı tümörlerin ameliyat edilemeyeceği ve takibi gerektiğini söyledi. Kas fonksiyonları ve duyusal fonksiyonların ameliyat boyu sürekli izlenerek, milim milim tümörlü bölgenin çıkarıldığını da belirten Dr. Engin Düz, birçok hastanın bu yöntemle ameliyat edilip, en geç bir hafta sonra sağlıklı şekilde taburcu edildiğini kaydetti.

KAS VE DUYUSAL FONKSİYONLAR İZLENİYOR

Hastalar, altyapısı uygun bir tekniğe sahip ameliyathaneye alınıyor. Anestezi altında yapılan ameliyatta nöroloji uzmanı Dr. Özlem Düz ve nöromonitör teknisyeni tarafından hastanın birçok bölgesine bağlanan monitörizasyon yöntemiyle kas ve duyusal fonksiyonlar ameliyat boyunca izleniyor.

Operasyon boyunca hastaya uyarılar verilerek elektrotlarla kayıt edildiğini belirten nöroloji uzmanı Dr. Özlem Düz, “Ameliyatta hastanın başına, kollarına ve bacaklarına elektrotlar bağlanıp, ameliyat esnasında elektriksel potansiyelleri kaydederek cerraha sinir yollarının sağlamlığı ve nerede yer aldıkları hakkında bilgi verilir. Karşısına çıkan dokunun bir sinir dokusu olup olmadığı sinir dokularına hasar verme ihtimali varsa bunu erken tespit edilip ve cerrah uyarılır. Dolayısıyla cerrah erken dönemde cerrahi planını değiştirebilir. Bu sayede sinir sisteminin kalıcı şekilde hasar görme riski en aza iner" dedi.

ÜCRETSİZ HİZMET

Beynin güvenli bölgelerinin ultrason ile tespitini Dr. Uğur Kesimal yapıyor. Beynin zarar görmeyeceği en uygun yeri tespit ederek beyin cerrahi uzmanı Dr. Engin Düz'ün tümörlü bölgeye ve çevreye zarar vermeden ulaşması için ilk ameliyat giriş bölgesini belirliyor. Burdur Devlet Hastanesi'nin hem hekim kadrosu hem de alet konusunda en iyi hastanelerden birisi olduğuna işaret eden Başhekim Dr. Uğur Kesimal, “Büyük merkezler veya özel hastanelerde 50 bin lira ile 300 bin lira arasında ücret talep edilen beyin tümörü ameliyatlarında Burdur Devlet Hastanesi olarak ücretsiz hizmet veriyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı