Burdur Burdur İHH'dan Dünya Yetim Günü açıklaması

Burdur İHH'dan Dünya Yetim Günü açıklaması

Paylaş
Burdur İHH'dan Dünya Yetim Günü açıklaması

Burdur İHH'dan Dünya Yetim Günü açıklaması

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Çetinkaya, "İHH olarak onlarca ülkedeki yüz binlerce yetime sahip çıkmaya gayret ediyoruz" dedi.

Burdur İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Çetinkaya, 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü vesilesiyle dernek binasında basın açıklaması yaptı. Çetinkaya, "Ailelerini kaybeden, sahipsiz ve korumasız kalan yetimleri hatırlamak için bir fırsat günü. Günümüzde çoğu İslam coğrafyası üzerinde bulunan zulüm ve gözyaşının mağduru olan çocuklarımızın sayısı her geçen gün artmaya devam etmekte. İHH olarak onlarca ülkedeki yüz binlerce yetime sahip çıkmaya gayret ediyoruz. Büyüyüp kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar yetimlere destek olmak; barınmadan sağlığa, eğitimden gıdaya her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için durmaksızın çalışıyoruz" dedi.

Burdur İHH olarak ilde tespit ettikleri 74 yetime düzenli destek sağladıklarını ve dönemsel çalışmalarla onların yüzünü güldürmek için çalıştıklarını vurgulayan Çetinkaya, "Yetimlerin yılın her vakti eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve barınma gibi ihtiyaçlarını karşıladığımız, bayramlarda gülücükleri eksik olmasın diye yeni elbiseler hediye ettiğimiz, güvenli ortamlarda büyümeleri için yetimhaneler açtığımız yetim çalışmalarını yürütebilmek adına geliştirdiğimiz birkaç yöntem bulunuyor. Bunlar; Yetim Sponsorluk Sistemi, Yetim Eğitim Sponsorluğu, Proje Sponsorluğu Yetim Yardım Fonu, Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" diye konuştu.

Burdur İHH Yetim Birimi Başkanı Gülperi Tekin Çelik de yetim ailelerine ayni ve nakdi yardım yaptıklarını söyledi. Çelik, "Ramazan Dünya Yetimler Günü vesilesiyle il merkezi ve ilçelerde gönüllü hanım kardeşlerimizle yetimlerimizle birlikte oluyoruz ve olacağız" diye konuştu.

Çetinkaya ve beraberindekiler daha sonra 4 yıl önce babaları trafik kazasında vefat eden Kışla Mahallesi'nde oturan iki yetim kardeşe çeşitli hediyeler verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı