Burdur Burdur Meclisi'nden Barış Pınarı'na destek

Burdur Meclisi'nden Barış Pınarı'na destek

Paylaş
Burdur Meclisi'nden Barış Pınarı'na destek

Burdur Meclisi'nden Barış Pınarı'na destek

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR Belediye Meclisi Barış Pınarı Harekatı'na destek vermek için tek maddelik gündemle olağanüstü toplandı.

Belediye meclis salonundaki toplantıya siyasi partilerin il başkanları, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından siyasi parti grupları adına konuşmalar yapıldı. Sonrasında konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Biz dünyaya barış getirmek üzere 1920 yılının sonuna kadar mücadele etmiş ve o günden sonra da savaşın tarafı olmamış ama gerektiğinde de tüm milleti birer nefer olmuş bir ülkenin insanıyız, bu gelenekten gelen bir toplumuz. Bizler komşularımızın toprak bütünlüğünün sağlanması ve komşularımızda da terörün yaşanmaması için ortak akılla mücadele etmek zorundayız. Çünkü komşudaki yangın bir gün mutlaka bizim bahçemize, evimize, çatımıza sıçrar. Yıllarca Irak'ın kuzeyinde terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan emperyaller şimdi o koridoru Suriye'ye doğru genişletme derdindeler" dedi.

Mecliste, ülkenin istikrar, barış ve refahına karşı en büyük tehdit olan DEAŞ, PKK, PYD, YPG terör örgütlerinin yıkıcı faaliyetlerini sonlandırmak, yurtlarını baskı ve katliamlarla yitirmiş Suriyelilerin vatanlarına dönüşlerini sağlamak için düzenlenen Barış Pınarı Harekatı'nın desteklenmesine yönelik madde oybirliğiyle kabul edildi.

OFTOĞRAFLI

Haberin Devamı