Burdur Burdur'da Gaziler Günü programı

Burdur'da Gaziler Günü programı

Paylaş
Burdur'da Gaziler Günü programı

Burdur'da Gaziler Günü programı

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)- BURDUR'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla program düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Gaziler Günü programına Vali Hasan Şıldak, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Garnizon Komutanı Albay Cenk Babürşah, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Baro Başkanı Ramazan Gedik ve Muharip Gaziler Derneği İl Temsilcisi Hasan Okyar ile protokol üyeleri ve vatandaş katıldı.
Atatürk Anıtı'na Vali Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı Albay Cenk Babürşah, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Gaziler Derneği Temsilcisi Hasan Okyar tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Burdur Temsilcisi Hasan Okyar, "5 bin 713 şehit verdiğimiz 22 gün 22 gece süren dünyanın en kanlı ve en uzun meydan muharebelerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesi'nde Yunan ordusunu bozguna uğratmış, Yunan ordusu kurtuluşu muharebe meydanından kaçmakta bulmuştur. Sakarya Meydan Muharebesi'nin mimarı muzaffer ve edebi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından mareşal rütbesiyle gazilik unvanı verildi. Bugün bu unvanın verilişinin 98'inci yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarımızı ifade ediyoruz" dedi.
Bir öğrenci tarafından 'Gazi' adlı şiir okunmasının ardından protokol üyeleri Muharip Gaziler Derneği temsilciliğini ziyaret etti.
Vali Hasan Şıldak ve protokol üyeleri askeri gazinoda gaziler ve şehit aileleriyle bir araya geldi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı