Gündem Burhanettin Kocamaz kimdir? Neden istifa etti?

Burhanettin Kocamaz kimdir? Neden istifa etti?

Paylaş
Burhanettin Kocamaz kimdir? Neden istifa etti?

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz MHP'den istifa etti. Daha önce yaptığı açıklamada yeniden aday olmakta kararsız kaldığını ifade eden Kocamaz'ın neden istifa ettiği araştırılırken hakkındaki bilgiler de bu vesileyle merak konusu oldu.

MHP'de şok istifa... Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz MHP'den istifa etti. Yaşanan gelişme sonrası "Burhanettin Kocamaz kimdir?" sorusu hızla aratılmaya başlandı.

Haberin Devamı

"KARARSIZIM"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, geçen aylarda yaptığı bir açıklamada yeniden aday olup olmayacağı konusunda kafasının karışık olduğunu söyledi. Bu dönemin sonunda 65 yaşına gireceğini belirten Kocamaz, bir belde belediyesindeki yetkilerin büyükşehir belediyelerinde olmamasından rahatsızlık duyduğunu kaydetti.

BURHANETTİN KOCAMAN KİMDİR?

Burhanettin Kocamaz, 1955 yılında Tarsus'un Nacarlı Köyü'nde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Tarsus'ta tamamladı. 1972 yılında Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'ne girerek 1977 yılında mezun oldu. 1977-1978 yıllarında İskenderun Demir Çelik Fabrikası Kalite Kontrol Laboratuvarlar Müdürlüğü'nde çalıştı. 1980 öncesi Tarsus Endüstri Meslek Lisesi Kimya Bölümü'nde, askerlik dönüşü de Cengiz Topel Lisesi'nde Kimya öğretmenliği yaptı. Bu arada 1983-1985 yıllarında Ankara Hukuk Fakültesi'ne devam etti. Ancak mazeretinden dolayı ayrıldı.

Haberin Devamı

Daha sonra özel bir dershanede öğretmen ve ortak olarak 5 yıl çalıştı. Bu arada 1987 yılında Kocamazlar Tarım Ltd. Şti.'ni kurarak zirai ilaçlar bayii olarak ticarete atıldı. 1992 yılında MHP Tarsus İlçe Teşkilatı yönetimine girdi ve basın sözcüsü oldu.