Burhaniye Burhaniye'de 50 yıldır iftar geleneği yaşatılıyor

Burhaniye'de 50 yıldır iftar geleneği yaşatılıyor

Paylaş
Burhaniye'de 50 yıldır iftar geleneği yaşatılıyor

Burhaniye'de 50 yıldır iftar geleneği yaşatılıyor

Sefer TALAY/BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)- BALIKESİR'in Burhaniye ilçesine bağlı kırsal Kızıklı Mahallesi'nde yaşayanlar, 50 yıllık iftar geleneğini yaşatıyor. Mahallede her gün bir aile, iftar yemeği veriyor.
Burhaniye ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıktaki, 2 bin nüfuslu Kızıklı Mahallesi'nde ramazan ayında, 50 yıllık iftar geleneği yaşatılmaya devam ediliyor. Mahallede her gün bir aile, iftar yemeği veriyor. Kadınlar tarafından hazırlanan, çorbadan tatlıya kadar çeşit çeşit yemekler, iftar vakti erkekler tarafından iftara gelenlere servis ediliyor. İftara mahalle sakinlerinin yanı sıra, ilçe merkezi ve çevre mahallelerden de insanlar davet ediliyor.
Bursa'dan iftara katıldığını belirten Ali Erkaya, "İftarı düzenleyen hayır sahibi kardeşlerimden Allah razı olsun. Bu tür geleneklerin devam etmesini istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
İftar yemeğini üstlenen Halil İbrahim Bozkurt ise "Yıllardır geleneksel olarak Ramazan ayında verilen iftar yemeğini devam ettiriyoruz. Bugün sıra bizdeydi. İftarı biz verdik. Gelenlerin ayaklarına sağlık" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı